Pollastre amb salsa de castanyes
Pollastre amb salsa de castanyes | lacuinadeleulalia.blogspot.com

 

Un dels productes de tardor per excel·lència és la castanya. Tothom coneix la tradició gastronòmica de les castanyes a la brasa que es mengen principalment pels voltants de la Castanyada. Ara bé, què podem fer amb totes aquelles castanyes que han sobrat després d'aquesta diada tradicional catalana?

 

Avui des del Bellaterra Diari us portem una de les receptes més senzilles per aprofitar aquest famós fruit de tardor: el pollastre amb salsa de castanyes, un plat cremós i deliciós que de ben segur voldreu repetir. 

 

Mans a la cuina!

 

Què necessitem per a una ració per a quatre persones?

 • Una dotzena de castanyes.
 • Un pollastre sencer trossejat.
 • Un litre de brou de pollastre (si pot ser casolà, millor)
 • Oli
 • Sal

 

Fàcil, oi? Doncs som-hi!

 • Primer trossegem el pollastre i el salem.
 • Tot seguit, posem una cassola amb una mica d'oli i rostim el pollastre fins que estigui daurat. Hi podem afegir espècies de sabor suau, tot i que el sabor de les castanyes es conserva millor sense cap espècia. 
 • Mentre es rosteix el pollastre, pelem les castanyes i les piquem fins a fer una pols molt fina, com si fos farina.
 • Traiem el pollastre del foc i afegim la pols de castanya a la cassola, deixant-ho impregnar amb el mateix oli del pollastre rostit durant aproximadament tres minuts.
 • Hi tornem a afegir el pollastre i, després de remoure durant uns dos minuts, posem el brou a la cassola i ho deixem coure mitja hora a foc mitjà sense tapa. D'aquesta manera, l'aigua del brou s'evapora i la salsa s'espessa.
 • Quan la salsa tingui la consistència desitjada, parem el foc i ho deixem reposar durant uns cinc minuts abans de posar-ho al plat. 

 

Bon profit!