Entrada al Club Bellaterra

Entrada al recinte esportiu del Club Bellaterra | Toni Alfaro

 

El Club Bellaterra està reestructurant les seves instal·lacions de tractament d'aigües des de mitjans d'octubre. La millora forma part d'una sèrie de reformes que el club esportiu està duent a terme aquesta tardor i que estaven planificades des del 2015.

  

Tot i que les reformes al Club tenen a veure amb una gran quantitat d'aspectes, segons indica el Director Esportiu, Iñaki Jorquera, en aquesta primera fase de l'actualització de les seves instal·lacions la major part els treballs se centren en el sistema de conducció d'aigües. Segons explica el mateix Jorquera, “abans disposàvem d'un acumulador d'aigua de 800 litres, i ara en tenim dos de 2.000 litres de capacitat”, que serveixen per a emmagatzemar l'aigua sanitària calenta destinada a les dutxes i les piscines. Aquesta millora “ens permetrà oferir un millor serveien aquestes àrees”, afegeix.

 

D'altra banda, aquestes reformes han servit també per a millorar el sistema de ventilació de la zona de les piscines. Fins ara, el sistema extreia l'aire de l'interior mitjançant un procés de filtratge, refredament, retirada de la humitat i reescalfament per, finalment, tornar-lo a introduir. Amb aquesta reforma, hi ha més aportació d'aire fresc, amb el què “s'aconsegueix millorar les condicions d'humitat i millora l'ambient de la piscina”, conclou.

 

Un dels nous acumuladors d'aigua del Club Bellaterra

Un dels nous acumuladors d'aigua del Club Bellaterra | Toni Alfaro

 

Finalment, l'última gran millora té a veure amb el futur funcionament del sistema d'escalfament d'aigua. Fins ara, l'aigua calenta del sistema d'aigua sanitària depèn en la seva totalitat de quatre calderes tradicionals que escalfen l'aigua i l'envien als acumuladors. Tanmateix, un cop estigui finalitzada la instal·lació dels nous acumuladors passaran a connectar-se unes plaques solars que “ja estan instal·lades des de fa anys”: “es tracta d'unes plaques d'alt rendiment i, perquè funcionin, només s'ha d'arreglar la connectivitat”. Aquesta millora farà que la major part de l'aigua sanitària que necessiti el Club, passi a escalfar-se amb aquestes plaques solars disposades a la teulada de l'edifici.

 

A més d'això, “hem aprofitat per canviar tot el filtratge de la piscina, que es porta a terme a través de filtres de sílex”, afegeix el director esportiu, i que afegeix que s'han tornat a enumerar les pistes de pàdel. Tot un seguit de reformes que, segons està previst, finalitzin a mitjans de novembre.