Carles Cordón, alcaldable del Partit Socialista de Cerdanyola per a les pròximes eleccions municipals del 2019

 

 

Parlem amb el candidat a alcalde del Partit Socialista CerdanyolaCarles Cordón, qui es presenta per a les pròximes eleccions municipals del maig del 2019i ser el representant de Bellaterra, també, des de la figura d'alcalde de Cerdanyola. El Partit Socialista (PSC) ha estat avui, dia 9 de novembre, a Bellaterra.

 

 

  

Bon dia. Què hi fa Carles Cordón i el Partit Socialista avui a Bellaterra?

  

Ara estem en un procés participatiu per elaborar el programa electoral socialista, des del 19 d'octubre fins al 2 de desembre. La nostra intenció és estar a tot arreu del territori. Si us heu fixat, nosaltres hem escollit el lema de “Recupera Cerdanyola” perquè creiem que la ciutat, després de 3 anys de desgovern i deixadesa en general, s'ha de recuperar i fer-ho des de tots els seus barris.

 

 

Esteu trepitjant carrer

Sí. No només cal fixar-se en el centre sinó que estem anant als barris que no solen ser escoltats per l'Ajuntament actualment. I a Bellaterra havíem de venir sobretot per les relacions actuals que viuen Bellaterra i Cerdanyola

 

Heu recollit propostes dels bellaterrencs ja?

Hem recollit propostes que ens han arribat a través de la nostra web i tenen a veure amb dues problemàtiques bastant clares. Una és la seguretat i l'altra temes de trànsit, de mobilitat, entenc que sobretot en aquesta carretera (la BV-1414), que és la que creua Bellaterra. Bàsicament en aquests dos àmbits.

 

La carpa que ha muntat el PSC de Cerdanyola al migdia a Bellaterra
La carpa que ha muntat el PSC de Cerdanyola al migdia a Bellaterra | Laia TR

 

 

Ja eren les que esperàveu recollir aquestes problemàtiques?

Sí, nosaltres no estem a govern i per tant no portem les relacions directes amb l'EMD. Tot i així, més o menys coneixem el dia a dia. També per tot el que ha trascendit de les males relacions que actualment tenen Ajuntament i EMD. Sabem que hi ha problemes de seguretat, d'espai públic i neteja… També hi ha problemes de clarificació de competències i saber què ha de fer Bellaterra i què ha de fer l'Ajuntament. És una de les coses principals que si tornem a governar, haurem de clarificar. 

 

Què en penseu de les relacions actuals entre l'EMD i l'Ajuntament?

Bé… Jo crec que són molt dolentes, almenys pel què ha trascendit i s'ha vist als plens. El president de l'EMD acostumava a venir als plens en la legislatura passada i actualment no acostuma a venir. Les relacions es veuen que són molt difícils i quan una relació va malament entenc que les dues parts tenen certa responsabilitat. Pel que jo et puc dir és que, si jo entro com a nou alcalde i nou govern, el que intentarem serà establir unes bones relacions perquè al final tots volen el millor per Cerdanyola i per Bellaterra.

 

Tot i així, no presenten candidat a la presidència de l'EMD, sinó que només es presenta vostè com alcalde. És així?

Sí, és així. Nosaltres vam ser dels partits que no vam promoure l'EMD perquè considerem Bellaterra és Cerdanyola i no hem estat mai en aquesta batalla. Tampoc estem en la batalla de fer de Bellaterra un municipi independent. Sempre posem el mateix exemple de la independència de Catalunya amb la independència de Bellaterra. Hi ha partits polítics que no recolzen una consulta aquí vinculant sobre Bellaterra i en canvi sí que la volen per Catalunya. Nosaltres, en canvi, estem a tot arreu dient el mateix. No volem que Bellaterra marxi de Cerdanyola i per tant presentem alcalde per tota Cerdanyola, perquè considerem que Bellaterra és Cerdanyola. 

 

Pot valorar la creació de l'EMD en aquests 7 anys i si, segons vostè, hauria de tenir continuïtat?

Bé, nosaltres no vam estar a favor de la creació de l'EMD des d'un principi i no hem canviat d'opinió. El que passa és que ara aquesta entitat està constituïda i el què hem de fer és treballar perquè l'EMD funcioni, l'Ajuntament funcioni i les relacions entre les dues entitats funcionin, un cop ja està constuïda una cosa que va fer un altre alcalde i altre govern (Toni Morral, d'Iniciativa per Catalunya els Verds).

 

En cas de ser el pròxim alcalde. Quines propostes té per Bellaterra?

Miri, una de les primeres trucades que faria seria al Ramon Andreu precisament. Hi ha moltes trucades a fer però crec que amb en Ramon i l'EMD en general hem de recuperar les bones relacions. Crec que teníem bones relacions abans amb el nostre govern. El company Victor Francos és qui portava aquesta competència i, malgrat estar en desacord en molts temes – que és evident – com a mínim les bones relacions les vam mantenir. Després, clarificar aquestes competències a través d'un nou conveni entre les dues entitats perquè, al final, totes dues podem treballar plegades. El que deia abans, millorar les condicions dels veïns a Bellaterra i a Cerdanyola. No volem traves ni pals a les rodes, volem que tot funcioni.