Es veu una bola de foc que va creuar el cel del Vallès Occidental

by | nov. 12, 2018 | Méteo

Bòlid

Bòlid | José Antonio Canapé Gil

 

Tres boles de foc van creuar el cel de la Península el diumenge. S'anomenen bòlids, fragments de roca  que arriben de l'espai i es cremen en arribar a l'atmosfera i oferereixen una imatge espectacular de colors. Un bòlid (del grec βολίς, míssil) és un meteor molt brillant amb una massa de més de 10 grams. Dos s’han vist des d’Andalusia i s’han pogut gravar des de diversos centres astronòmics situats a Almeria, Granada i Sevilla i un des de Catalunya, concretament des de Sant Quirze del Vallès.

 

El de la comarca del Vallès Occidental ofert una imatge impactant, tot i que només se n'ha pogut gaudir uns segons, cap a les 17.52. L'ha pogut captar amb la seva càmera José Antonio Capapé Gil. De color groc al centre, en la art externa predominava el carbassa.

 

El primer que es va veure a Andalusia correspon al fragment d’un asteroide. Va entrar a uns 72.000 km/h i es va consumir totalment a 42 km d’altura. Va seguir una trajectòria pràcticament vertical a la província de Jaén. El segon era un tros de roca provinent d’un cometa, que va entrar a uns 75.000 km/h i es va desfer a uns 79 km d’altura, sobre la província de Màlaga.

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: