FOTOS: Albert Pantaleoni

La jornada “alegre” de neteja del bosc a Bellaterra va aconseguir reunir 25 bellaterrencs el passat 11 de novembre. Convocats per Sant Quirze Natura, l’Ajuntament de Sant Quirze, la Unió Excursionista de Sabadell i el veí Albert Pantaleoni, l’objectiu era netejar, d’una forma lúdica i en la mesura del possible, la Serra de Galliners, el Camí Antic de Sant Cugat i el bosc comprès entre Bellaterra i Sant Quirze, coneguda com la zona del Pla dels Estels.

L’esdeveniment va rebre el suport de la Unió de Veïns qui va instal·lar una carpa a la plaça Joan Maragall i oferir beguda als participants abans de començar la batuda.

Paral·lelament, d’altres participants es van reunir al Parc de Can Feliu de Sant Quirze i van començar la recollida d’escombreries des de l’altra banda. Pantaleoni, qui ha impulsat gran part de la iniciativa a Bellaterra, ja ha avançat que voldrà repetir la sortida de cara el mes de desembre. Segons sosté, “hi ha una gran quantitat de rajoles, brossa i és una vergonya (…) un espai verd que sembla un abocador”.

És per aquest motiu que el veí demana mesures per part de l’administració i també que “la gent prengui consciència” perquè, segons apunta “som uns afortunats de poder viure en una zona verda i de vegades no donem la suficient importància a mantenir-lo net i en condicions també per a les espècies d’animals que viuen allà”. 

La jornada va acabar al Parc de Can Feliu de Sant Quirze on es va fer una cloenda amb aperitiu musical, danses populars i photocall.