Els canelons de bolets són una recepta ideal per aquesta època de l'any
Els canelons de bolets són una recepta ideal per aquesta època de l'any | Recepta i foto de Terresdelgaia.org

 

Com cada dimecres, al Pa amb Oli de Bellaterra Diari seguim portant-vos receptes de tardor perquè gaudiu de la gastronomia fàcil i gustosa a casa.

 

En concret, us donem una sortida per utilitzar aquells bolets que heu collit al bosc: uns canelons de bolets. Senzills i deliciosos, us faran la boca aigua, i són un plat perfecte per qualsevol visita, especialment per a vegetarians, ja que no inclouen carn de cap mena. 

 

Voleu saber com fer-los? Doncs som-hi!

 

Què necessitem per uns canelons per a 4 persones?

  • 12 plaques de pasta de caneló
  • 1 tassa de formatge emmental o del formatge que vulguem, amanit amb oli, olivada i pebre rosa en gra
  • 1 plat de bolets petits (fredolics, camagrocs, rossinyols, etc.)
  • 6 rovellons
  • 6 llenegues
  • 1 ceba gran
  • 1 porro
  • 1 tassa de tomàquet triturat i fregit
  • 1 tassa de brou de verdures (si pot ser casolà, millor)
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 branqueta d’orenga. 
  • Oli
  • Sal

 

Per a la beixamel:

  • ½ litre de llet
  • 40 grams de farina integral o 50 grams de farina blanca
  • 60 grams de mantega o oli d’oliva 
  • 1 polsim de nou moscada

 

Mans a la cuina!

  • Primer de tot, bullim i deixem refredar les plaques de caneló
  • Mentre es refreden, tallem finament la ceba i el porro i els fem suar a foc lent en una paella amb oli d’oliva
  • Després tallem tots els bolets i els hi afegim a les verdures
  • Un cop els bolets siguin cuits, hi afegim el tomàquet
  • Remenem la mescla i hi posem el brou, la sal i les herbes aromàtiques
  • Seguidament, ho deixem coure destapat fins que el brou s’hagi evaporat
  • Mentrestant, podem preparar la beixamel escalfant la mantega a foc suau. Tot seguit, hi afegim la farina sense parar de remenar. Després incloem la llet calenta, la sal i la nou moscada i remenem fins que bulli i tot plegat tingui una textura sedosa
  • Afegim 2 cullerades de la beixamel a la barreja dels bolets i ho remenem durant un parell de minuts
  • Omplim les plaques, ja cuites i fredes, amb el farcit i caragolem els canelons
  • Ara cobrim amb una capa de beixamel una plata que pugui anar al forn
  • A sobre hi posem els canelons i els cobrim amb més beixamel i el formatge per gratinar
  • Finalment, ho gratinem al forn calent (180 graus) fins que sigui daurat

 

Bon profit!