
Com cada dimecres, al Pa amb Oli de Bellaterra Diari seguim portant-vos receptes de tardor perquè gaudiu de la gastronomia fàcil i gustosa a casa.
En concret, us donem una sortida per utilitzar aquells bolets que heu collit al bosc: uns canelons de bolets. Senzills i deliciosos, us faran la boca aigua, i són un plat perfecte per qualsevol visita, especialment per a vegetarians, ja que no inclouen carn de cap mena.
Voleu saber com fer-los? Doncs som-hi!
Què necessitem per uns canelons per a 4 persones?
- 12 plaques de pasta de caneló
- 1 tassa de formatge emmental o del formatge que vulguem, amanit amb oli, olivada i pebre rosa en gra
- 1 plat de bolets petits (fredolics, camagrocs, rossinyols, etc.)
- 6 rovellons
- 6 llenegues
- 1 ceba gran
- 1 porro
- 1 tassa de tomàquet triturat i fregit
- 1 tassa de brou de verdures (si pot ser casolà, millor)
- 1 branqueta de farigola
- 1 branqueta d’orenga.
- Oli
- Sal
Per a la beixamel:
- ½ litre de llet
- 40 grams de farina integral o 50 grams de farina blanca
- 60 grams de mantega o oli d’oliva
- 1 polsim de nou moscada
Mans a la cuina!
- Primer de tot, bullim i deixem refredar les plaques de caneló
- Mentre es refreden, tallem finament la ceba i el porro i els fem suar a foc lent en una paella amb oli d’oliva
- Després tallem tots els bolets i els hi afegim a les verdures
- Un cop els bolets siguin cuits, hi afegim el tomàquet
- Remenem la mescla i hi posem el brou, la sal i les herbes aromàtiques
- Seguidament, ho deixem coure destapat fins que el brou s’hagi evaporat
- Mentrestant, podem preparar la beixamel escalfant la mantega a foc suau. Tot seguit, hi afegim la farina sense parar de remenar. Després incloem la llet calenta, la sal i la nou moscada i remenem fins que bulli i tot plegat tingui una textura sedosa
- Afegim 2 cullerades de la beixamel a la barreja dels bolets i ho remenem durant un parell de minuts
- Omplim les plaques, ja cuites i fredes, amb el farcit i caragolem els canelons
- Ara cobrim amb una capa de beixamel una plata que pugui anar al forn
- A sobre hi posem els canelons i els cobrim amb més beixamel i el formatge per gratinar
- Finalment, ho gratinem al forn calent (180 graus) fins que sigui daurat
Bon profit!