Bellaterra ha estat l'escenari del recentment premiat com a Millor Film Turístic del Món 2018. Així ho ha decidit el Comitè Internacional de Films Turístics (CIFFT), qui ha premiat la peça promocional titulada “La Ruta de l'Atzar“, feta per l'Agència Catalana de Turisme i rodada en gran a Bellaterra.

 

De fet, en l'anunci apareix l'estació de Bellaterra, que funciona com a punt de partida de la història entre els protagonistes de l'audiovisual. La peça s'ha imposat a més de 3.000 pel·lícules d'un centenar de països. Un certamen que es considera els Oscars dels films turístics.

 

El director de l'Agència Catalana de Turisme, Octavi Bono, ha celebrat en declaracions als mitjans, després de rebre el guardó aquest dimarts a Viena (Àustria), que els premis reconeixen la “feina ben feta” en la promoció de Catalunya.

 

La peça explica la història de dues noies que segueixen les passes d'un cantant per Catalunya després de trobar el seu diari de viatge a l'estació de tren bellaterrenca. Les noies visiten destinacions turístiques de totes les demarcacions del Principat. Descobreixen Montserrat, Lleida, els Pirineus, Tarragona, la Costa Daurada, la Costa Brava i Girona, on finalment troben el cantant. Al llarg del film sona una versió de la cançó de Jaume Sisa Qualsevol nit pot sortir el sol

 

El film de l'Agència Catalana de Turisme és una creació de l'agència de publicitat Chârles Bcn Carles Patris i David Pérez i ha estat realitzada per Román Parrado. El vídeo forma part de la campanya de la Generalitat amb motiu de l'Any del Turisme Cultural i Bono ha remarcat que el film destaca pel seu “relat”. “Estem francament feliços i orgullosos”, ha dit el director general de Turisme, que ha recordat el vídeo ja ha guanyat set premis a millor film del circuit de 18 festivals que composen el CIFFT

  

  

Concretament, la peça de l'Agència Catalana de Turisme s'ha endut el guardó al millor film turístic a festivals internacionals d'Alemanya, Letònia, Bulgaria, Turquia, Catalunya, República Txeca i Portugal.