S’activa l’Alerta Inuncat per les fortes pluges

by | nov. 15, 2018 | Méteo

 

Actuació dels bombers a Bellaterra aquest matí

Actuació dels bombers a Bellaterra aquest matí | Lluïsa Simon

 

 

El dijous 15 de novembre s'ha activat el pla INUNCAT de Protecció Civil davant la darrera actualització del Servei Meteorològic de Catalunya que incrementa la probabilitat i intensitat de pluges fortes a tot el litoral i prelitoral.

 

El període de més afectació està previst a partir de la tarda i especialment a les comarques gironines i les Terres de l’Ebre. Aquestes pluges intenses poden produir incidències en zones urbanes per acumulacions d’aigua en carrers, baixos, passos soterranis i similars, i també crescudes sobtades de rius i rieres en alguns casos a les zones més afectades.

 

Segons el SMC, a Cerdanyola del Vallès s'han acumulat precipitacions de 50.0 mm des de la nit del 14 de novembre fins les 10 h del dia 15. 

 

Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Sobretot es demana extremar les precaucions pel possible augment sobtat dels rius de la comarca del Baix Empordà, especialment el Ter, Daró, Rissec, Ridaura, riera de Calonge i rieres del litoral. No us acosteu a punts baixos i guals i no creueu els rius allà on ha plogut intensament perquè, encara que portin poc cabal, aquest pot augmentar sobtadament per la pluja acumulada riu amunt.

A Serra de Daró té una altura de 5,90 metres i un cabal de 550 m3/s. A primeres hores del matí el cabal del riu Daró ha anat a la baixa a l’alçada de la Bisbal de l’Empordà (1,87m).

 

Afectacions de trànsit al Camí Antic de Sant Cugat

Afectacions de trànsit al Camí Antic de Sant Cugat | Rosa Roda

 

Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

 

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:

 

  • Augmentar la distància de seguretat.
  • Reduir la velocitat.
  • En cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
  • No travesseu zones inundades.

 

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: