Estudiants de la Universitat Autònoma a les vies del tren
Estudiants tallen les vies del tren en una protesta anterior | Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans – UAB

 

Un grup d'encaputxats han fet aturar un tren de la línia S2 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al seu pas per la Universitat Autònoma de Barcelona la tarda d'aquest dijous 22 de novembre. Així ho assegura SER Catalunya en un tuit publicat aquesta mateixa tarda i publicat a les 16:11h.

  

  

Bellaterra Diari ha pogut parlar amb l'Àrea de Comunicació i Promoció de la UAB i ha confirmat aquestes informacions. Segons asseguren, 15 nois i noies encaputxats han intervingut a l'estació, i dos d'ells han baixat a la “via en direcció a Sabadell”.

  

  

Llavors “el tren s'ha aturat, lògicament, i han fet alguna pintada al comboi”, marxant immediatament després. “Es tracta d'una acció molt ràpida”, afirmen. Segons confirmen des de la UAB, els encaputxats també “han llançat bombes de fum a l'estació”.

  

  

Aquesta acció sembla tenir relació amb el tall de l'AP-7 dut a terme dimecres al matí, a l'altura de la Universitat Autònoma de Barcelona. S'especula que ambdues accions serien passos previs a la vaga d'estudiants convocada pels pròxims 27 i 28 de novembre al mateix campus de la universitat.

  

  

La vaga d'estudiants es duu a terme per demanar la rebaixa de les taxes universitàries un 30%, una reclamació que ja és tradició dins els sindicats d'estudiants després que el 2011 s'apugés el preu del crèdit un 66%.