Viatgeres a un comboi dels FGC
Viatgers a un comboi dels FGC | Laia Tardós

 

L’aplicació per a mòbils de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inclou des d'aquest divendres l’opció de poder alertar a través d’aquesta app de possibles actituds de violència masclista que es duguin a terme als trens i a les estacions d’FGC.

 

Amb aquesta nova funcionalitat, les persones usuàries que pateixin o presenciïn aquest tipus d’actituds podran alertar directament al Centre de Comandament Integrat d’FGC, indicant el número de tren o l’estació on es troben, per tal que es gestioni la incidència de manera immediata, s’asseguri una ràpida atenció a la víctima dels fets i es garanteixi l’activació dels recursos de seguretat que disposa FGC i/o policials en cas que existeixi un risc per a les persones.

 

Aquesta actuació evidencia la voluntat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de desenvolupar accions que permetin que la ciutadania se senti el màxim d’inclosa i atesa possible en els espais d’actuació d’FGC. En aquest sentit, la companyia ha encetat un procés intern de revisió i reflexió profunda sobre la mobilitat amb perspectiva de gènere, un procés que ha de permetre a la companyia millorar les seves polítiques de mobilitat i aconseguir un model més inclusiu que tingui en compte la perspectiva de les dones i altres col·lectius.

 

El procés de reflexió abasta diferents camps de la gestió diària d’FGC, tant a nivell del servei que ofereix a la ciutadania com a nivell empresarial. Es treballa a partir del coneixement i les experiències diverses en el camp de l’urbanisme, de la seguretat, de l’anàlisi de dades o de l’acció davant situacions de violència masclista.

 

Per tal de materialitzar aquesta revisió, FGC es va reunir amb un grup d’expertes per a analitzar aquesta qüestió amb un abordatge ampli i polièdric i, posteriorment ha constituït un grup de treball dins la companyia per tal d’identificar i desenvolupar actuacions a dur a terme en aquest sentit.