Accident mortal a la línia de Renfe de Terrassa a Manresa
Accident mortal a la línia de Renfe de Terrassa a Manresa | Cristóbal

 

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental han arribat a un acord en relació a la manca d'inversions a la línia R4 de rodalies, amb l'intenció d'entrar-la conjuntament tots els grups municipals als Consistoris en el pròxim ple de novembre. El document pactat exposa que:

 

“Fa anys que els agents socials, econòmics i polítics del Vallès Occidental sumem esforços i voluntats per aconseguir que la nostra comarca disposi d’una xarxa de comunicacions digna, sostenible i adaptada a les noves necessitats de mobilitat baixa en emissions, que ens uneixi amb bones condicions amb Barcelona. No hem estalviat esforços per argumentar objectivament les nostres raonables reivindicacions (…) Lamentablement, amb el pas dels anys constatem que les nostres peticions no tenen la resposta esperada i que moltes de les nostres expectatives es van difuminant”, i sentencien que “estem cansats de sentir anuncis d’inversions milionàries a la xarxa de Rodalies de Catalunya per part del govern central que després mai no es materialitzen i aquestes inversions es destinen a altres projectes”.

 

Amb aquesta exposició de motius, els alcaldes i les alcaldesses del Vallès Occidental han pres els acords següents:

 

1. Expressem el nostre suport i condol a la família i amics del veí del municipi de Castellbell i el Vilar que va perdre la vida en el descarrilament del tren de la R4 de Rodalies de RENFE a Vacarisses i desitgem que els ferits es recuperin al més aviat possible.

 

2. Exigim a l’empresa estatal ADIF que es portin a terme de manera urgent totes les actuacions necessàries per garantir la seguretat de tota la infraestructura i recuperar el servei de tren entre Manresa i Barcelona tan aviat com sigui possible.

 

3. Reclamem a l’Estat espanyol, i en concret al Ministeri de Foment, que faci les inversions necessàries a la línia R4 per tal d’oferir un servei competitiu, eficient i segur millorant la connectivitat entre el Vallès i Barcelona.

 

4. Demanem la constitució immediata d’una taula de treball al més alt nivell, integrada per responsables del Ministeri de Foment, de les empreses estatals ADIF i RENFE, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i dels representants dels consells comarcals i els municipis per on passa la línia R4, i que en el termini de 6 mesos es presenti un pla de treball on es concretin i planifiquin les inversions incomplertes per part del govern espanyol i reconegudes ahir pel ministre José Luis Ábalos al Senat.

 

5. Donar trasllat d’aquests acords a totes les administracions esmentades en aquesta declaració i als municipis de la comarca.