Imatge de l'Escoleta de Bellaterra
Imatge de l'Escoleta de Bellaterra | Escoleta de Bellaterra

 

 

 

Cinc partits de l'oposició a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han sol·licitat un ple extraordinari per aprovar el Reglament de segona activitat de la policia local. En concret, els grups municipals de PSC, ERCC's, PP i PDeCAT van demanar una sessió plenaria extraordinària que també incorpori el debat de la reforma dels banys de l'Escola Bellaterra.

 

Els cinc grups recorden que fa dos anys es va aprovar inicialment el reglament de segona activitat de la policia local, i ara reclamen que s'aprovi de forma definitiva. Els 18 regidors que sumen PSC, ERC, C's, PP i PDeCAT, defensen que han demanat el ple extraordinari “davant la inactivitat del Govern encapçalat per Carles Escolà a l'hora d'aprovar definitivament el reglament de segona activitat de la policia local”. “El ple permetrà donar resposta efectiva a una reivindicació històrica de la policia local i permetre que aquesta tingui una regulació similar a la de la majoria de municipis de Catalunya”, destaquen.

 

Per una altra banda, PSC, ERC, C's, PP i PDeCAT volen impulsar el ple extraordinari per debatre un punt referent a una reforma a l'Escola Bellaterra. Els cinc grups asseguren que l'objectiu és “donar resposta a una reivindicació del conjunt de pares i mares de centre, com és adequar els banys de l'escola a unes condicions de seguretat i salubritat dignes pels nens i nenes del centre”.    

 

En resposta a la petició dels partits en l'oposició, l'alcalde Carles Escolà assegura que el govern “encara ha de definir la seva posició” i valorar si accepten el ple extraordinari. Si s'acceptés, se celebraria el 28 de desembre, una setmana després del ple ordinari del mes de desembre, que tindrà lloc el 20 de desembre a petició dels grups municipals per motius de conciliació. A més, Escolà retreu a l'oposició que “no han avisat al govern abans d'entrar a registre la petició d'un ple extraordinari”. En aquesta línia, l'alcalde considera que el debat del reglament de segona activitat “s'ha de negociar en una mesa de negociació” amb tots els actors representats.

 

Des del govern mostren preocupació per una possible aprovació del reglament: “seria un reglament altament impugnable”. A més, asseguren haver estat treballant “en els problemes que plantejaven les al·legacions presentades”. 

 

Un cotxe de la Policia Local de Cerdanyola del Vallès
Un cotxe de la Policia Local de Cerdanyola del Vallès | Flickr