Un dels cartells de la campanya de conscienciació de l'associació BV-1414
Un dels cartells de la campanya de conscienciació de l'associació Bellaterra BV-1414 | Jordi Tardós

 

L'associació Bellaterra BV-1414, constituïda a finals del passat mes d'octubre i que treballa per la regulació del trànsit i la mitigació dels problemes derivats d'aquest, ha informat Bellaterra Diari que ja s'ha afegit formalment a la Taula Cívica de Bellaterra, tal com es va donar a conèixer en la passada sessió de la reunió veïnal.

 

Des de l'associació, que afirma que s'hi han incorporat “per tal de poder participar en les decisions que es puguin prendre al respecte”, també han donat a conèixer que el seu representant a la Taula serà el vicepresident de l'entitat, Jordi Bas

 

En especial, la plataforma ha volgut informar que “ha presentat instàncies a l'EMD i l'Ajuntament tot sol·licitant una reunió conjunta amb la Diputació per fer palès el malestar dels veïns de la carretera i trobar solucions al problema”. 

 

 

A més afegeixen que, demanada aquesta reunió amb les institucions, “en cas que no hi  hagi una resposta en un temps prudencial, l'associació Bellaterra BV-1414 no descarta portar al carrer accions demostratives del malestar dels veïns”. Entre elles es podrien trobar talls del trànsit a la rotonda en direcció Sabadell, marxes lentes o “marxes a velocitat correcta”, segons estigui estipulat pels senyals de trànsit, ja que l'excés de velocitat és una de les reivindicacions de l'entitat. 

 

Des de BV-1414 han indicat que consten amb membres actius, que paguen una quota única de 20 euros i col·laboren activament amb les assemblees i accions, altres socis inactius, que només paguen quota, i simpatitzants.

 

L'entitat està integrada completament per veïns de la carretera i els carrers perpendiculars, que pateixen els problemes derivats del trànsit de la BV-1414. Tot i que ara són un total de 60 membres, esperen arribar als 150 membres de cara als mesos de juny i juliol de 2019.