
Moltes vegades, especialment després de celebracions importants a casa, sobra menjar. A voltes és una mica de salsa, altres vegades són unes verdures o potser es tracta de carn rostida que ningú es va acabar a l'anterior àpat. Però el menjar no s'ha de tirar mai, i a vegades una recepta pot transformar les sobres més avorrides en delícies culinàries.
Avui us portem una recepta de temporada per aprofitar restes com aquestes: un arròs amb conill, carxofes i ceps. Un plat calent que farà les delícies de tothom i que mescla les diferents textures suaus dels bolets, la verdura i la carn blanca amb la base de l'arròs. D'altra banda, podeu utilitzar qualsevol carn rostida que us hagi sobrat, tot i que nosaltres ens hem decidit pel conill.
Què necessitem per a una ració per a quatre persones?
- Carn rostida (en aquest cas, conill rostit) amb el seu suc
- 4 Carxofes
- Un grapat de ceps naturals
- Una Nyora
- 4 tasses d'arròs bomba
- Brou suau de carn o verdures
- Sal
- Uns brins de safrà
- All
- Julivert
Mans a la cuina!
- En primer lloc, haurem d'haver netejat els ceps i deixat la nyora en remull durant almenys mitja hora per poder extreure'n la carn. També haurem de bullir el brou en una olla a part.
- Ara agafem el suc de la carn rostida i el posem en una cassola de fang o de ferro
- L'escalfem i hi fregim lleugerament les carxofes i els ceps.
- A continuació hi posarem la carn de la nyora.
- Tot seguit, remenem una estona perquè es mescli tot i hi afegim l'arròs per tal de rossejar-lo.
- Ara hi posem els talls de conill, i després el brou que teníem bullint en una altra olla. Volem que ens quedi una mica caldós, per tant la proporció serà de com a mínim 3 mides per cada mida d'arròs, o fins i tot una mica més.
- En aquest moment hi afegim el safrà.
- Coem a foc ràpid tres minuts i uns dotze minuts més a foc mitjà.
- Finalment hi posem una picada d'all i julivert, deixant-lo coure a foc ràpid tres minuts més.
- Enretirem la cassola i la deixem reposar uns cinc minuts.
Bon profit!