I ara es vol ser de Sant Cugat?

by | des. 5, 2018 | Opinió

La intervenció del president de l’EMD Ramon Andreu en el Ple Municipal de l’Ajuntament advertint al Consistori que s’ha creat una comissió de veïns per annexionar Bellaterra al terme municipal de Sant Cugat, entra en contradicció amb tot allò que el seu partit ha reclamat des de la seva creació, i que és que Bellaterra sigui un municipi. Quina mena de maniobra barroera és aquesta?

 

Com és de tots sabut i ho he dit abastament, la meva posició no és gens favorable a la creació del municipi de Bellaterra, no pas perquè vulgui ser Cerdanyolenc sinó perquè crec que un poble ha de néixer d’un esperit humanista i no pas per uns interessos econòmics i partidistes.

 

Doncs, bé, si jo fos dels partidaris de la segregació em sentiria ofès, traït per aquesta maniobra del President Ramon Andreu que, fent us del seu càrrec, un càrrec, no ho oblidem, que es deu a la tutela de l’Ajuntament, promou de manera unilateral una plataforma anexionista a un altre municipi.

 

Que no ens duguin a engany! La proximitat d’unes eleccions municipals obliga a fer gestos simbòlics de poca per no dir baixa entitat, política. Promoure una comissió? Per ventura va dir el senyor Ramon Andreu en el Ple si s’han fet gestions properes a l’Ajuntament de Sant Cugat? I si s’han fet, a esquenes de qui? De tots els veïns, es clar.

 

Gent per Bellaterra li té agafat el gust a les consultes estèrils i fins ara li ha donat bons rèdits electorals, però un dia o altre la gent de Bellaterra se n’adonarà que en els més de 8 anys del seu mandat a Bellaterra s’han empobrit les relacions humanes, s’ha oblidat la cultura com a motor de cohesió i s’han destinant esforços i diners públics a litigar de manera constant amb l’Ajuntament.

 

Caldria veure si el Consistori pot cridar a l’ordre a un càrrec electe per la circumscripció de Cerdanyola que traeix l’objectiu d’un organisme, l’EMD, destinat a gestionar amb encert i bona voluntat les seves competències.

 

Ignasi Roda   

Vols llegir més…?

“Les festes de la nostàlgia”

“Les festes de la nostàlgia”

Jaume Sarramona, catedràtic emèrit de la UAB, desciu a través de la seva mirada com són les actuals festes nadalenques

Contracrònica: un retrat crític del primer ple municipal del 2022 

Contracrònica: un retrat crític del primer ple municipal del 2022 

El primer ple de l’any, celebrat aquest dilluns 17 de gener, alça expectació. Les decisions i els acords serviran per encaminar les línies mestres que regiran la política local d’aquest 2022. L’últim any sencer abans de l’arribada de les pròximes eleccions municipals.  

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: