Votacions a les eleccions municipals
Votacions a les eleccions municipals | Cedida

 

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya adreçada als residents estrangers que vulguin exercir el seu dret a vot de cara a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019. Els requisits per poder participar varien segons si s’és ciutadà de la Unió Europea o no, però per fer-ho, cal tenir necessàriament 18 anys o més, i estar inscrit al Padró Municipal d’Habitants. Els terminis per garantir el dreta de vot acaben el 30 de gener(nacionals de la UE) i el 15 de gener (nacionals d’altres països).

 

Requisits per participar:

 

Ets resident estranger i vols votar?

Si ets ciutadà de la Unió Europea

• Tenir 18 o més anys.

• Estar inscrit al Padró municipal d’habitants.

• Si anteriorment no has participat en processos electorals, disposes fins al 30 de gener de 2019 per manifestar la teva voluntat de votar. La declaració formal d’intenció de vot es pot realitzar personalment al teu ajuntament, per internet https://sede.ine.gob.es o correu postal.

 

Si ets ciutadà de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile

• Tenir 18 o més anys.

• Estar inscrit al Padró municipal d’habitants.

• Tenir l’autorització de residència a l’Estat espanyol.

• Haver residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l’acord corresponent: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per a la resta de països. Només en el cas que no es pugui deduir el temps de residència legal requerit a la targeta d’identitat d’estranger, hauràs de sol·licitar un certificat de residència a la comissaria de Policia Nacional.

• Encara que hagis participat anteriorment en processos electorals has de sol·licitar la teva inscripció en el cens electoral, que es pots realitzar personalment al teu ajuntament, per internet https://sede.ine.gob.es o correu postal, a partir de l’1 de desembre de 2018 i fins al 15 de gener de 2019.

 

IMPORTANT:

Estar inscrit al cens electoral és indispensable per votar. Els terminis per garantir el dret de vot acaben el 30 de gener (nacionals de la UE) i el 15 de gener (nacionals dels altres països).