Imatge d'arxiu del Camí de Justícia
Imatge d'arxiu del Camí de Justícia | Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

La nit del divendres 21 de desembre, el Museu d’Història de Cerdanyola i el Museu-Monestir de Sant Cugat proposen rememorar uns fets que van succeir la nit de Nadal de 1351 amb una activitat nocturna que escenifica els fets que van portar al noble de Cerdanyola Berenguer de Saltells i altres personatge destacats de la comarca a assassinar a l'Abat Biure del Monestir de Sant Cugat en plena missa del gall.

 

La marxa nocturna sortirà del Museu de Ca n'Ortadó de Cerdanyola i arribarà al Monestir de Sant Cugat a on els assistents gaudiran d'un petit sopar medieval i de la representació de l'obra de teatre 'Pedra i sang', que escenifica l'assassinat de l'Abat Biure amb tocs d'actualitat.

 

L'activitat requereix d'inscripció prèvia i les places seran assignades mitjançant un sorteig. Les inscripcions s'han de fer entre el 10 i el 19 de desembre abans de les 12h a l'Ateneu de Cerdanyola de dilluns a divendres de 9h a 21h o per telèfon al 935 914 133. El sorteig serà públic i es realitzarà el dijous 20 de desembre a les 12h a l'Ateneu. Les 45 places disponibles s'assignaran a partir del número que hagi sortit al sorteig.

 

El punt trobada de la marxa nocturna serà el Museu de Ca n'Ortadó de Cerdanyola a les 18:45h i la tornada es farà amb autocar cap a les 24h, quan s'acabi la representació de l'obra a la sala capitular del Monestir de Sant Cugat. Es recomana a les persones participants que duguin calçat adequat per a caminar i una lot. L'activitat, organitzada pels dos museus i gratuïta, està recomanada per a majors de 10 anys.