Sortida de la Cursa de la UAB en anteriors edicions
Sortida de la Cursa de la UAB en anteriors edicions | Cedida per la UAB

 

La cursa solidària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en suport de La Marató de TV3 ja supera els 1.000 inscrits quan manca menys d’una setmana perquè tingui lloc. Serà el diumenge 16 de desembre, al campus de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), amb sortida i arribada a la Vila Universitària. Els fons que es recullin es destinaran al càncer, malaltia a la que es dedica enguany La Marató de TV3. En aquesta festa esportiva i solidària hi col.labora en l’organització l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i el Sincrotró Alba.

Així, la cursa ja supera el nombre d’inscrits de l’edició passada, i arriba a més de 1.000 persones inscrites. A hores d’ara, el major nombre d’inscrits a la cursa procedeixen de Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Terrassa, per aquest ordre.

En aquesta cursa solidària hi participen centenars de persones cada any, mogudes per la solidaritat i l’ambient esportiu que es viu al Campus de Bellaterra durant aquest dia. Enguany, coincideix amb els 50 Anys de la UAB, motiu pel qual se li donarà un caire més solidari i festiu: hi haurà un concurs de disfresses entre els corredors i caminadors que s’hi presentin disfressats. El premi és un abonament al Servei d’Activitat Física (SAF) durant tot un any. Una altra novetat és que, per primera vegada, la caminada passarà pel Sincrotró Alba, instal·lació científica situada just al costat del campus.

Al llarg de les edicions anteriors de la Cursa solidària de la UAB s’han recollit més de 60.000 euros per a La Marató de TV3, hi han participat milers de persones, i ha estat possible gràcies a la implicació de 500 voluntaris/es al llarg dels set anys.

Enguany, es faran tres curses, una de 10 km., una altra de 6,5km. i una altra per a persones amb mobilitat reduïda -de les poques curses a Catalunya que s’adrecen a aquestes persones- de 480 m. així com una caminada de 6,5 km. Amb la inscripció els participants rebran una samarreta i una tassa de brou en arribar a la meta.

Beneficis per la investigació del càncer

El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l’any. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s’han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

Fira d’entitats, concurs de disfressats… 

Coincidint amb la Cursa de la UAB tindrà lloc, en el mateix espai físic de la sortida/arribada, una Fira d’entitats i col·lectius que treballen amb diferents malalties relacionades amb el càncer.

A més, com a novetat, i per tal de fer la cursa més festiva coincidint amb els 50 Anys de la UAB, els participants podran participar disfressats, i hi haurà premis per a les millors disfresses. S’hi podrà participar de manera individual o en grup (màxim 5 persones). 

Voluntariat

També s’hi pot participar a la cursa fent tasques de voluntariat -coordinades per la Fundació Autònoma Solidària (FAS)-, amb feines d’organització com ara preparació de material, distribució de dorsals, suport durant el circuit, entre d’altres. Un grup d’estudians del Grau de Fisioteràpia també col.laboraran de forma voluntària per tal de contribuir en la recuperació dels esportistes.

Recorregut cursa de mobilitat reduïda 

La Cursa de la UAB és una de les poques curses existents a Catalunya que inclou un recorregut específic per a les persones que tenen mobilitat reduïda. El recorregut de 480 metres s’iniciarà en el punt de sortida/arribada de la cursa, a la plaça de la Vila Universitària.

Hotel Campus oferirà a totes les persones participants a la cursa o caminada una tassa de brou Aneto en arribar a la meta.

Més informació a: www.cursauab.cat