Integrants del cor del Messies Participatiu 2018
Integrants del cor del Messies Participatiu 2018 | Auditori de Barcelona

 

La tradicional interpretació del Messies de Handel pel Nadal, que porta 23 anys de celebració ininterrompuda a Barcelona, està assegurada també enguany gràcies a la col·laboració de fins a 450 músics vinguts d'arreu del territori català, quatre dels quals, de Bellaterra.

  

  

Una tranquil·litat que no existia la passada primavera, quan des de l'Obra Social La Caixa es va indicar que aquest any no hi hauria el seu patrocini al concert. La raó sembla ser, segons indica Jordi Félez, metge emèrit bellaterrenc al CAP de Canaletes (Cerdanyola) i cantaire de l'Associació Messies Participatiu, “els llaços grocs penjants sobre les partitures negres d'alguns cantaires” durant la representació del 2017 al Palau de la Música Catalana.

  

  

Tot i això, en assabentar-se, alguns dels membres de la coral (en un primer moment unes poques cantants) van “constituir l'Associació Messies Participatiu que contra temps, enfrontant-se a un pressupost de 65.000 €, va organitzar i executar tot el que calia per portar a terme aquest projecte”, explica Félez. Aquest esforç ha permès que aquest any, Messies Participatiu hagi aconseguit que es torni a interpretar, aquest cop a l'Auditori de Barcelona, el pròxim 27 de desembre.

  

  

La coral, formada majoritàriament per professionals de la salut i docents, ja ha exhaurit les entrades per un concert que, segons indica Félez, tenen “la voluntat de fer també a altres ciutats els anys vinents”. Un resultat que “és un exemple de com la societat civil sap organitzar-se en moments determinats i és capaç d'afrontar projectes gegantins”, celebra el metge.