L’esquirol, símbol de Bellaterra

by | des. 11, 2018 | Opinió

 

 

Va ser l'empresa Fomento Barcelonés de Inversiones S.A., successora de la inicial Fomento de la Vivienda Popular, creada el 7 de març de 1930 i propietària de la majoria dels terrenys de Bellaterra, qui va encarregar el grafisme de l'esquirol als dissenyadors de l'editorial Seix i Barral.

L'esquirol és un animaló simpàtic. Gens agressiu. Summament àgil i amb una gran elegància. Tot i que Bellaterra no era zona d'esquirols, com tampoc ho era St. Quirze, St. Cugat o Cerdanyola, a l'haver-hi molts arbres s'aconseguia un grafisme atractiu. Amb el temps doncs, ha esdevingut la imatge i símbol de Bellaterra.

 

Tenim esquirols a la plaça Maragall, davant del Centre Cívic, i un esquirol verd a l'escut de l'EMD.

Fins i tot en els darrers temps l'EMD ha penjat uns ponts de corda perquè els esquirols puguin travessar els carrers sense trepitjar l'asfalt. Exactament a l'avinguda Bertomeu i al final del carrer can Miró, just a l'altre cantó del camí verd, ja en zona de la universitat. Lloable iniciativa. Els esquirols segur que ho agrairan. Com també agrairan que l'EMD deixi de talar arbres com ha fet a tot el carrer Sant Pancràs i a tot el carrer Can Miró. Precisament són més necessaris els arbres que els ponts. 

 

 

 

 

Carrer Sant Pancraç ara sense cap arbre Foto: J. Tardós

 

 

 

 

Carrer Can Miró, abans Passeig de les Acàcies amb acàcies als dos cantons Foto: J. Tardós

 

 

 

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Ignasi Roda: ‘Bellaterra i l’AP-7’

Ignasi Roda: ‘Bellaterra i l’AP-7’

“A Bellaterra hi ha un abans i un després de l’AP-7. El després va ser acostar-nos a tres punts cardinals: nord, sud i oest o el que és el mateix, a Girona i París, Tarragona i Murcia i Lleida i Madrid. Sortir de casa i arribar a aquests indrets, i els entremitjos, per autopista era (i és) tot un luxe. “

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: