L’esquirol, símbol de Bellaterra

by | des. 11, 2018 | Opinió

 

 

Va ser l'empresa Fomento Barcelonés de Inversiones S.A., successora de la inicial Fomento de la Vivienda Popular, creada el 7 de març de 1930 i propietària de la majoria dels terrenys de Bellaterra, qui va encarregar el grafisme de l'esquirol als dissenyadors de l'editorial Seix i Barral.

L'esquirol és un animaló simpàtic. Gens agressiu. Summament àgil i amb una gran elegància. Tot i que Bellaterra no era zona d'esquirols, com tampoc ho era St. Quirze, St. Cugat o Cerdanyola, a l'haver-hi molts arbres s'aconseguia un grafisme atractiu. Amb el temps doncs, ha esdevingut la imatge i símbol de Bellaterra.

 

Tenim esquirols a la plaça Maragall, davant del Centre Cívic, i un esquirol verd a l'escut de l'EMD.

Fins i tot en els darrers temps l'EMD ha penjat uns ponts de corda perquè els esquirols puguin travessar els carrers sense trepitjar l'asfalt. Exactament a l'avinguda Bertomeu i al final del carrer can Miró, just a l'altre cantó del camí verd, ja en zona de la universitat. Lloable iniciativa. Els esquirols segur que ho agrairan. Com també agrairan que l'EMD deixi de talar arbres com ha fet a tot el carrer Sant Pancràs i a tot el carrer Can Miró. Precisament són més necessaris els arbres que els ponts. 

 

 

 

 

Carrer Sant Pancraç ara sense cap arbre Foto: J. Tardós

 

 

 

 

Carrer Can Miró, abans Passeig de les Acàcies amb acàcies als dos cantons Foto: J. Tardós

 

 

 

 

 

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: