HANDEL
Imatge de Handel | Cedida

 

CARTES DELS LECTORS

TEXT: Maria Teresa Portis i Jordi Félez

 

I hemiparèssic, estràbic, afàsic i anèmizat per les deu mil sangries que li van fer, Handel es moria. L'ictus el vencia. I llavors… la Resurrecció! I en pocs dies tornava a escriure i del seu cap fluïa la música més magnífica que mai hagués pogut imaginar: un ofertori operístic que va anomenar Messiah. I la música va fluir durant 24 dies. I més de 250.000 notes es col•locaren als pentagrames. I quasi 300 anys després, la humanitat encara ho celebra i ara ho celebra per Nadal. I sí, com deia Sweig, aquest va ser un moment estel·lar de la humanitat.

 

I durant 23 anys un grup de cantaires entusiastes han cantat cada any el Messies per Nadal. I de cop i volta, en secret, el projecte va ser mort. I poca gent ho sabia. I llavors…una cantant, l'Olga, i després un altre i després més i més. 100, 200 i fins a 450 van decidir que volien continuar aquesta tradició nadalenca. I el gran mestre Edmond Colomer s'hi va afegir i també altres Mestres de gran vàlua i una orquestra i coral magnifica, i uns solistes estelars i molta, molta gent senzilla. I en poc més d'una setmana totes les entrades de l'Auditori de Barcelona van estar venudes i el dia 27 a les 8:00 del vespre hi haurà un altre Resurrecció. Messies Participatiu 2018. @messiesbcn. f messiesparticipatiu.cat

 

Llegeix-ne la notícia aquí