La sopa amb carn d'olla és un imprescindible del Nadal
La sopa amb carn d'olla és un imprescindible del Nadal | Cuina.cat

 

 

Ja arriba el fred i l'olor de sopa s'escampa per algunes cases bellaterrenques i catalanes. Avui us presentem l'escudella i carn d'olla d'en Pep Nogué. 

 

Per fer-la caldrà seguir aquests passos. És així com ho feu vosaltres també a casa? Qui la farà aquest nadal?

 

Bon inici de festes!

 

  1. Poseu en remull els cigrons el dia abans.
  2. Renteu els ossos de vedella, la gallina i la carn de porc, i poseu-ho tot en una olla al foc amb aigua freda.
  3. Quan arrenqui el bull, traieu l’escuma, poseu-hi els cigrons i deixeu-ho coure a foc suau 2 h. Afegiu-hi la bola de sagí.
  4. Mentrestant, feu la pilota amb la carn magra picada, els alls picolats, el julivert també picat, l’ou i la molla de pa remullada i un polsim de sal.
  5. Formeu pilotes grosses i enfarineu-les. Quan faci 2 h que l’olla bull, afegiu-hi les verdures netes i tallades, la botifarra i la pilota. Quan sigui tot cuit, separeu la carn de l’olla i la bola de sagí i poseu els galets a l’olla.
  6. Deixeu-ho bullir, tasteu-ho de sal i ja ho podeu servir, primer l’escudella i després la carn d’olla tallada.

 

Ingredients

  • 4 l d’aigua
  • 500 g d’ossos de vedella (garró o os del moll)
  • ½ gallina
  • 1 orella de porc
  • morro de porc
  • 1 peu de porc
  • 1 os de pernil
  • 4 ossos d’espinada dessalats
  • 4 braons de xai
  • 1 bola de sagí
  • 200 g de cigrons
  • 4 patates
  • 2 cebes
  • 1 nap
  • 1 porro
  • 4 pastanagues
  • 1/4 de col d’hivern
  • 1/4 de kg de botifarra negra prima
  • 200 g de carn magra de porc picada
  • 1 ou
  • 2 grans d’all
  • 1 branca de julivert
  • molla de pa blanc
  • farina
  • galets
  • sal