Una de les fotografies del calendari dels Bombers de la Generalitat de 2019
Bombers pallassos a la presentació del calendari dels Bombers de la Generalitat de 2019 | Bombers de la Generalitat

 

Els Bombers de la Generalitat, amb seu a la Universitat Autònoma, han creat una nova edició del calendari solidari per ajudar a la recerca sobre malalties infantils i per donar fons per projectes socials a infants en situació de vulnerabilitat. L’almanac ‘Bombers amb causa‘ pel 2019 ha sigut creat amb la col·laboració de l’Obra Social Sant Joan de Déu, amb qui el van presentar el passat 16 de novembre a Girona. 

El calendari compta també amb la col·laboració dels Bombers d’Andorra, que es van sumar al projecte al 2015, i dels Bombers de l’Ajuntament de Barcelona, que s’inclogueren al 2016. Alhora, tots dos cossos han ajudat a la realització, venda i distribució de la publicació anual. 

Complicitat amb els nens

El fil argumental que encadena totes les fotografies de l’edició de 2019 és ‘La complicitat dels infants amb els bombers‘. Per trobar-la, a cada sessió de fotografies s’ha buscat mostrar la relació entre nens i bombers d’una forma divertida a diferents punts del territori català, com ara Andorra, Amposta, Barcelona, Girona, Gironella, Lleida, Matadepera, Maçanet, Mollet del Vallès, Puigcerdà, Reus i Vilanova i la Geltrú.

Especialment, les sessions de fotos ha aplegat personal de bombers amb nens i nenes atesos en diferents centres de Sant Joan de Déu: l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida. A les sessions tots plegats van compartir una estona divertida que diversos professionals de la fotografia es van encarregat d’immortalitzar de manera voluntària.

El projecte del calendari solidari ‘Bombers amb causa’ va néixer arran de la iniciativa personal de tres bombers voluntaris: Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que van decidir el 2011 contribuir activament a millorar la qualitat de vida dels nens i les nenes que pateixen alguna malaltia. 

On es pot adquirir?

El Calendari Solidari ‘Bombers amb causa 2019’ es pot adquirir a la botiga online del web solidaritat.santjoandedeu.org.

Des d’aquesta setmana, també es pot adquirir a:

·         Les botigues Abacus

·         Les botigues Natura 

·         Els supermercats Bon Preu

·         La Botigueta de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona (Esplugues de Llobregat)

·         L’oficina de l’Obra Social Sant Joan de Déu (Puiggarí, 5-7 – 08014 Barcelona)

·         Els Parcs dels Bombers de la Generalitat, de Barcelona i Andorra.

Podeu trobar més informació sobre el projecte Bombers amb Causa al seu blog.