L'estat de les actuacions municipals es pot consultar a través d'una plataforma web
L'estat de les actuacions municipals es pot consultar a través d'una plataforma web | TOT Cerdanyola

 

 

 

  

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha presentat, el 14 de desembre, una nova eina digital que permet comprovar l'estat de les actuacions del govern municipal dins el Pla d'Actuació de Mandat (PAM). Es tracta de la plataforma EPAM que ja està disponible en aquest enllaç.

 

 

En la pàgina web es pot consultar el percentatge d'assoliment dels objectius que es marcava el govern a l'inici del mandat. Es pot veure com, per exemple, el grau d'assoliment de l'àmbit del Medi Ambient és d'un 80%, mentre que el referent a la recollida de residus és d'un 50%. Dins de cada categoria, es poden veure desglossats i avaluats cada un dels objectius marcats a inicis de mandat i la seva situació. Això vol dir que es podrà veure si l'objectiu i l'actuació es dona per completa o si es troba en curs de millorar.

 

 

Qui estableix els percentatges?

 

L'avaluació de les actuacions municipals la fan tècnics, caps de servei i responsables polítics centrant-se en les 180 actuacions previstes al Pla de Mandat 2015/2019 aprovat pels grups polítics que van acordar la investidura de l'alcalde Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola). Les dades actuals fan referència a l'estat del Pla de Mandat a finals del primer semestre de 2018, però s'aniran actualitzant regularment cada sis o tres mesos. Pels ciutadans, és una eina informativa i no podran participar en l'avaluació que es fa de forma interna.

 

Portada de l'EPAM
Portada de l'EPAM | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

Eina pionera

 

La plataforma d'accés públic ha estat creada per personal municipal des de zero. És a dir, cap altre ajuntament té aquest sistema, tot i que els creadors de l'aplicació s'han fixat en altres sistemes com el que es fa servir des de fa uns deu anys a l'Ajuntament de Mataró o a Terrassa. Seguiment el model de programari lliure, el projecte es presentarà davant els municipis que participen en la iniciativa Perfil de Ciutat (Badalona, Sabadell, Manresa, Barberà, i Vic, entre altres) i ja ha rebut l'interès especial del consistori de Granollers.

 

“Teníem l'objectiu de modernitzar l'administració i obrir-la a la ciutadania”, ha destacat la regidora de Transparència i Bon Govern, Laura Benseny, qui defineix la nova eina com “un exercici de transparència”. Per la seva part, l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, posa en relleu que l'eina s'ha creat “des d'un govern en minoria” i espera que els següents mandats, si són de Compromís per Cerdanyola, “donin continuïtat al projecte”.

 

Medi Ambient i Serveis Socials, les àrees més avançades

 

Les dades que presenta actualment l'EPAM posen en primer lloc, com l'àmbit on més objectius i actuacions s'han assolit, el Medi Ambient (80%) i Serveis i integració Social (77%). Altres àmbits que superen el 70% d'assoliment són els referents a educació (75%), Cultura (74%) i Cooperació i igualtat (74%). En l'altre extrem, l'àmbit amb un grau d'assoliment més baix és la Recollida de residus (50%). Molt aprop es troba el sector de l'Habitatge (55%) i de la Mobilitat (56%).

 

 

L'eina especifica el grau d'assoliment dels objectius marcats al Pla de Mandat
L'eina especifica el grau d'assoliment dels objectius marcats al Pla de Mandat | Ajuntament de Cerdanyola