Actuació a la BV-1414 davant de la Llar d'en Pitus
Actuació a la BV-1414 davant de la Llar d'en Pitus | Cedida

 

La Diputació de Barcelona ja ha actuat d'urgència per pacificar el trànsit a la BV-1414 a l'altura de la Llar d'en Pitus, tal com va comunicar fa dues setmanes la regidora de Relacions Institucionals amb l'EMD, Laura Benseny.

 

La mateixa Benseny ha explicat a Bellaterra Diari que “es tracta d'actuacions a curt termini mentrestant no es col·loca un semàfor“. 

 

Concretament, aquest dijous 20 de desembre s'han col·locat dos coixins berlinesos, en les dues direccions de la carretera, al voltant de l'entrada de la llar d'infants. Aquest tipus d'actuació servirà previsiblement perquè els vehicles que circulin a la zona hagin de disminuir la seva velocitat.

 

D'altra banda, també s'han instal·lat senyalitzacions per regular la velocitat. Segons indica Benseny, “els senyals avisen d'un límit màxim de velocitat a 30 kms/h i avisen del ressalt a 150 metres”. A més, també s'hi ha inclòs una senyalització de camí escolar.

 

La directora de la llar d'infants Llar d'en Pitus, Queralt Martín, explica que ” és una actuació insuficient, però ja és alguna cosa”, ha indicat. Tot i així, dubta de l'eficàcia dels coixins berlinesos, ja que “jo hi he passat per sobre amb el cotxe i ni me'n he enterat”. La instal·lació del semàfor, segons va indicar la Diputació de Barcelona, no té encara una data concreta d'implantació.