Recomanacions per regalar joguines no sexistes ni violentes
Recomanacions per regalar joguines no sexistes ni violentes | Unsplash

 

Des de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès fan un seguit de recomanacions per no regalar joguines sexistes o violentes en el marc de la campanya de Nadal:

 

A través de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat i LGTBIQ es fa èmfasi en el lema que ha posat en marxa la Generalitat de Catalunya a través de l'Institut de la Dona “trenquemestereotips”. Una actuació de sensibilització a les xarxes socials que convida a prendre consciència de la importància del temps de joc per educar els infants en els valors de l'equitat entre homes i dones.

 

Amb aquest lema també es vol fer entendre que les criatures poden jugar amb uns determinats jocs siguin nens o nenes, i per això destaca que hem de deixar enrere els estereotips sexistes i construir un futur on homes i dones respectin les diferències i es relacionin com a iguals.

 

Actualment es pot ampliar aquesta informació de moltes maneres, però hem de tenir en compte que existeixen contes infantils que ensenyen als infants diverses maneres de col·laborar amb la gent que els envolta, i analitzar com es representa la violència masclista. Aquests i altres llibres sobre la violència de gènere són en definitiva una guia d'activitats que pretén contribuir a convertir l'escola en un espai de coeducació i respecte.

 

Per comprar una joguina heu de tenir en compte que està a les nostres mans promoure un joc que fomenti els seus talents sense distinció de gènere. Evitaren comprar jocs o joguines violentes, i recordeu que no cal omplir els armaris de joguines, ja que per jugar i aprendre és necessita espai i bona companyia.

 

Per a més informació consultar el fulletó elaborat pel col·lectiu feminista La Figa Rebel amb la col·laboració dels Ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Barberà del Vallès i de les entitats Dones per la Igualtat i El Safareig.

 

Si voleu també més informació al respecte però de la Generalitat, podeu clicar a la direcció de l'Institut Català de les Dones