La parròquia de la Santa Creu en un dia assolellat i sense cap núvol
La parròquia de la Santa Creu acollirà el pessebre vivent | Laia TR

 

Fa alguns anys a Bellaterra el Taller de Famílies de la Parròquia de Bellaterra organitza un pessebre vivent amb una participació ben nombrosa d’infants que, ben abillats, reprodueixen algunes escenes del tradicional pessebre. Aquestes representacions efímeres s’han anat celebrant a les escales de l’església després de la Missa del Pollet, que és la rèplica de la Missa del Gall però a una hora més assequible per les nenes i nens

 

Enguany, però, el Taller de Famílies ens fa una proposta ben diferent. De primer organitza el pessebre dins l’església, tot just s’acabi la Missa del Pollet que se celebra a les 5 de la tarda. Per tant, la representació serà cap a tres quarts de 6. Immediatament una brigada de tramoies vinguts del Grup Escolta de Bellaterra prepararan l’escenografia per a la representació. Aleshores un grup de lectors començaran a explicar-nos tot un seguit de contes que aniran acompanyats d’algunes nadales. 

 

I ara us preguntareu, què tenen a veure els contes amb un pessebre vivent? Ben senzill, resulta que aquests contes formen part d’una col·lecció de contes escrits pel dramaturg i home de teatre bellaterrenc Ignasi Roda i que porten com a nom Els contes del pessebre. Són petits contes que expliquen les petites històries imaginades de cada una de les figures que conformen un pessebre, des del Caganer fins a la Verge Maria, passant per pastors, reis, patges i àngels. Doncs, bé, a mesura que els lectors expliquin els contes, d’entre els feligresos aniran apareixent les figuretes vivents que aniran component el pessebre vivent. Aquesta iniciativa entronca amb els espectacles nadalencs que temps enrere feien la companyia de Teatre La Inestable en col·laboració amb la Coral Cerdanyola dirigida per Jordi Morral.

 

I si veniu a veure el pessebre vivent de Bellaterra, tindreu l’ocasió d’adquirir tots els Contes del Pessebre, perquè hem fet una edició limitada per al públic, i els guanys els dedicarem a una bona causa. Sigueu o no creients, sigueu o no de missa, bé val la pena que us acosteu a l’església el proper dia 24 de desembre i entreu al Temple, que, per cert, i des de fa un temps, obre les seves portes de bat a bat cada dia de 5 a 8 del vespre per convidar-vos a entrar, conèixer-la i compartir el seu silenci. Allí hi trobareu el Diego, una caputxí Veneçolà que de fa 5 anys resideix a Catalunya desprès d’haver voltat mig món. Converseu amb ell i descobrireu un home convençut que l’església és la casa del poble, de tot el poble. 

 

Visiteu l’església de la Santa Creu, la nostra església, i descobriu els petits detalls que hi amaga i la seva imatgeria. Una església que va néixer com a capella privada de la comunitat Bellaterrenca i que ara intenta recuperar la relació de bon veïnatge que, en temps passats, havia estat molt intensa. Tot pot recomençar, tot pot renéixer, com el Nadal.

 

Pessebre vivent Bellaterra
Pessebre vivent Bellaterra | Oscar Bayona
 
cartell pessebre vivent