Cerdanyola, per què no m’estimes?

by | des. 22, 2018 | Opinió

 

En els antics escrits, ja trobem a Bellaterra com a part de Sardañola primer, Sardanyola més tard i Cerdanyola del Vallès finalment. És a dir, que Bellaterra, malgrat la distància, pertany al municipi de Cerdanyola.

 

El tracte sempre ha estat respectuós però conflictiu. No importa qui estigui a l'ajuntament. Ni de quin color sigui. Sempre les visions han estat enfrontades.

 

Pocs bellaterrencs se senten cerdanyolencs (!). Els cerdayolencs veuen als bellaterrencs com a rics que res els hi falta. Aquestes dues visions són històriques i difícilment canviables. Fins i tot, varis bellaterrencs han expressat la seva més gran preferència en ser de Sant Cugat que no pas de Cerdanyola. I Cerdanyola tampoc, ni estima ni mima a Bellaterra. És fàcil deduir que Bellaterra està abandonada. Bellaterra té una manca de manteniment públic de fa molts anys i està 'rovellada' (voreres, cablejat, clavegueram, il·luminació, seguretat,…). Sembla que Cerdanyola no ho veu així i creu que hi han d'altres barris més necessitats tot i ser una important font d'ingressos per l'ajuntament. Un altre cop, difícil solució.

 

Una metàfora: Si a Bellaterra establissin el seu domicili, per exemple, la meitat dels jugadors del Barça, segur que seria motiu de joia i d'orgull per part de tothom. Tant per bellaterrencs com per cerdanyolencs. Les cases de Bellaterra aumentarien de valor. Segur que aquesta situació seria avantatjosa i comportaria prestigi, reconeixement i guanys. I si aconseguíssim que TOTS els jugadors del Barça visquessin a Bellaterra, seria envejable i enriquidora per totes les parts. Però el cert és que no tenim ni un sol jugador del Barça a Bellaterra, perquè Bellaterra està rovellada!

 

Una evidència: El carrer de can Miró porta de la carretera BV1414 de Bellaterra a l'Autònoma cap a la facultat de Veterinària. La il·luminació en el tram del carrer de Bellaterra és molt i molt deficient, certament, fosc. Només creuar el pont de la Via Verda, de cop i volta, es fa de dia. Fanals de led de gran rendiment i poc consum. Exagerada diferència. Per què l'Autònoma tan bé i Bellaterra tan malament?

 

El resum és que estem molt allunyats i que ara ja cal un esforç gegantí, per ambdues parts, per solucionar-ho. Cal constància i intel·ligència de tots els nostres representants polítics.

 

I la pregunta és obvia: 'Cerdanyola, per què no m'estimes?'

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Ignasi Roda: ‘Bellaterra i l’AP-7’

Ignasi Roda: ‘Bellaterra i l’AP-7’

“A Bellaterra hi ha un abans i un després de l’AP-7. El després va ser acostar-nos a tres punts cardinals: nord, sud i oest o el que és el mateix, a Girona i París, Tarragona i Murcia i Lleida i Madrid. Sortir de casa i arribar a aquests indrets, i els entremitjos, per autopista era (i és) tot un luxe. “

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: