En els antics escrits, ja trobem a Bellaterra com a part de Sardañola primer, Sardanyola més tard i Cerdanyola del Vallès finalment. És a dir, que Bellaterra, malgrat la distància, pertany al municipi de Cerdanyola.

 

El tracte sempre ha estat respectuós però conflictiu. No importa qui estigui a l'ajuntament. Ni de quin color sigui. Sempre les visions han estat enfrontades.

 

Pocs bellaterrencs se senten cerdanyolencs (!). Els cerdayolencs veuen als bellaterrencs com a rics que res els hi falta. Aquestes dues visions són històriques i difícilment canviables. Fins i tot, varis bellaterrencs han expressat la seva més gran preferència en ser de Sant Cugat que no pas de Cerdanyola. I Cerdanyola tampoc, ni estima ni mima a Bellaterra. És fàcil deduir que Bellaterra està abandonada. Bellaterra té una manca de manteniment públic de fa molts anys i està 'rovellada' (voreres, cablejat, clavegueram, il·luminació, seguretat,…). Sembla que Cerdanyola no ho veu així i creu que hi han d'altres barris més necessitats tot i ser una important font d'ingressos per l'ajuntament. Un altre cop, difícil solució.

 

Una metàfora: Si a Bellaterra establissin el seu domicili, per exemple, la meitat dels jugadors del Barça, segur que seria motiu de joia i d'orgull per part de tothom. Tant per bellaterrencs com per cerdanyolencs. Les cases de Bellaterra aumentarien de valor. Segur que aquesta situació seria avantatjosa i comportaria prestigi, reconeixement i guanys. I si aconseguíssim que TOTS els jugadors del Barça visquessin a Bellaterra, seria envejable i enriquidora per totes les parts. Però el cert és que no tenim ni un sol jugador del Barça a Bellaterra, perquè Bellaterra està rovellada!

 

Una evidència: El carrer de can Miró porta de la carretera BV1414 de Bellaterra a l'Autònoma cap a la facultat de Veterinària. La il·luminació en el tram del carrer de Bellaterra és molt i molt deficient, certament, fosc. Només creuar el pont de la Via Verda, de cop i volta, es fa de dia. Fanals de led de gran rendiment i poc consum. Exagerada diferència. Per què l'Autònoma tan bé i Bellaterra tan malament?

 

El resum és que estem molt allunyats i que ara ja cal un esforç gegantí, per ambdues parts, per solucionar-ho. Cal constància i intel·ligència de tots els nostres representants polítics.

 

I la pregunta és obvia: 'Cerdanyola, per què no m'estimes?'