Zona d'aparcament a la plaça del Pi que es veurà afectada pel canvi
Zona d'aparcament a la plaça del Pi que es veurà afectada pel canvi | Toni Alfaro

 

L'Ajuntament de Cerdanyola limitarà l'estacionament de vehicles a la plaça del Pi de Bellaterra entre les 09 i les 14h i les 17 i les 20h, tant en dies laborables com en festius. Tècnics municipals han estat desenvolupant un informe en els darrers mesos per a indicar al consistori quin havia de ser el millor sistema de regulació de l'aparcament de vehicles a una zona que, a causa de diversos factors com els comerços que té a prop i la proximitat amb l'estació de Ferrocarrils, no pot assumir el volum de cotxes que hi volen estacionar.

 

Segons Laura Benseny, regidora de Relacions Institucionals amb l'EMD, el canvi de model de pàrquing a aquesta zona comercial de Bellaterra s'ha dut a terme “amb la col·laboració dels comerços de la zona, ja que van ser ells mateixos els que ens ho van demanar”. Alhora, avisa que, de moment, “es tracta d'una prova pilot, tot i que, en principi, deixaríem aquest tipus de regulació, i si veiem que no funciona i que s'ha de canviar, doncs es canvia”.

 

Una iniciativa que respon a una demanda veïnal antiga (però especialment dels comerços de Bellaterra) especialment sensible, precisament i segons indiquen des de l'Ajuntament i els partits polítics de Bellaterra, perquè molts dels cotxes que aparquen a la plaça ho fan per anar a aquests comerços. 

 

Places de pàrking on s'aplicarà la limitació de 'pàrking exprés'
Places de pàrking on s'aplicarà la limitació de 'pàrking exprés' | Google Maps

 

 

La prova pilot implantarà una 'zona especial comerç' que limitarà l'estacionament “al mínim temps possible per fer les compres que es necessitin”, explica Benseny, indicant que afectarà les 12 places de pàrquing en bateria de davant la Farmàcia Bellaterra i a les dues places de pàrquing en paral·lel que es troben tot just en travessar l'avinguda Joan Fàbregas. Un tipus de limitació que ja s'ha posat en marxa a Cerdanyola, on “hi ha un pàrquing per a embarassades que està funcionant molt bé amb el mateix sistema” admet la regidora. 

 

Tot i basar-se en la responsabilitat cívica dels ciutadans que hi aparquin, “hi haurà un agent cívic de l'Ajuntament que anirà vigilant i fent pedagogia” a la zona. Ara bé, explica Benseny que “preferim fer pedagogia, perquè l'objectiu no és sancionar, però si s'ha de sancionar se sancionarà”. Per últim, la regidora ha assegurat que “tota aquesta informació se li va donar al president de l'EMD, Ramon Andreu, en el seu dia i ho va veure bé”. 

 

Per la seva part, Andreu ha admès que “ens van explicar aquest projecte amb una reunió amb l'Ajuntament, però encara no tenim l'estudi ni el projecte”. Tot i això, ha indicat que ja han demanat aspectes més concrets del sistema al consistori: “nosaltres hem demanat l'estudi a l'Ajuntament i, quan el tinguem, farem més valoracions al respecte”. 

 

La implantació d'aquest sistema començarà a principis de 2019.