Primer de tot, la salut

by | des. 25, 2018 | Opinió

 

 

Ens està costant molt tenir el Centre Mèdic a Bellaterra. Aquesta reclamació ve de fa molt de temps. La Unió de Veïns, quan era l’entitat més representativa de Bellaterra, ja va fer moltes gestions per aconseguir-lo. Cal seguir treballant i potser caldria no deixar-ho tot en mans dels polítics. L’opinió dels metges podria ser una bona eina per decantar la balança, i també les comunitats escolars, perquè els cal un servei proper per atendre les seves necessitats. No estaria de més demanar el seu recolzament a la petició. Ho farà l’EMD o s’ho seguirà plantejant com una lluita personal per penjar-se una medalla?

 

 

 

 

 

Una victòria pels esquirols i l’auca de Bellaterra 

 

No només efectiva (diuen) sinó que imaginativa ha estat aquesta idea dels ponts pels esquirols. Sens dubte que han guanyat nous camins per anar d’un lloc a l’altre. La modalitat aèria és ben original i, pel que es veu, pionera. El que no em sembla tan bé és que es digui que “Antigament, la població d’esquirols de Bellaterra era molt elevada”. Crec que no és així, i ho he explicat en alguna ocasió des d’aquest diari, perquè a Bellaterra no hi havia pins, hàbitat natural dels esquirols. Bé, alguns n’hi havia, però no pas la massa forestal actual que fou plantada (mal plantada) quan es va crear la urbanització. Només cal buscar on són els pins centenaris i veureu que costa de trobar-los, si és que n’hi ha. I pel que fa a que “…és un animal estretament lligat a Bellaterra”, torno a dir que aquest lligam ve dels anys 70, de la revista L’Esquirol, promoguda pel Jordi Guiu i de la repoblació promoguda pel José Antonio Corbera, i no pas, com sembla i es vol fer creure, d’una relació molt més antiga. 

 

Vols llegir més…?

Agraïment a Jaume Sarramona

Agraïment a Jaume Sarramona

Estic absolutament d’acord amb l’afirmació: Davant d’uns temps d’incertesa, de canvi permanent, una de les fites de l’educació sistemàtica ha de ser la capacitat de superar dificultats, d’adaptació a noves situacions, revisar i adquirir nous coneixements. I tot això demana voluntat, esforç, continuïtat. A banda d’alguns privilegiats que hi pugui haver per naixement o fortuna, la discriminació en la gran massa de ciutadans vindrà donada pels qui saben i poden seguir aprenent i els qui no saben ni saben aprendre.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: