La NASA aterrarà a Cerdanyola
La NASA aterrarà a Cerdanyola | Cedida

 

  

  

Cerdanyola del Vallès serà també referent de la ciència aeroespacial. Segons ha pogut saber el TOT Cerdanyola en exclusiva, la National Aeronautics and Space Administration (NASA) instal·larà durant l'any 2019 un centre d'investigació al Parc de l'Alba de Cerdanyola.

  

  

D'entrada, la NASA utilitzarà el nou centre a Cerdanyola per donar suport als seus laboratoris d'investigació de vols espacials als Estats Units. A més, l'objectiu dels responsables de la NASA és fer una passa més les sinergies i acords amb l'Agència Europea Espacial (ESA). A llarg termini, l'agència estatunidenca no descarta estudiar les possibilitats de Cerdanyola per acollir un espai de llançament de coets espacials.

  

  

  

Per què a Cerdanyola? Des de la NASA, veuen al Parc de l'Alba de Cerdanyola un espai ampli i amb tot el necessari per dur a terme la tasca científica: “Proximitat a una universitat de primer nivell, treball conjunt amb el Sincrotró d'Alba, una zona tranquil·la pel dia a dia dels investigadors…). Quant a la presència dels abocadors a l'àrea del Centre Direccional, des de la NASA no creuen que sigui un problema i confien en què es posi remei aviat. Tot i això, asseguren que si les administracions corresponents no posen fi al problema dels abocadors i no es millora la mobilitat, ells mateixos podrien prendre les regnes de la situació. “Si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit”, asseguren des de la NASA.