Abocador a Can Fatjó dels Aurons
Abocador a Can Fatjó dels Aurons | FOTO: Plataforma contra l'Abocador de deixalles a Can Fatjó dels Aurons

 

 

  

El territori de Can Fatjó dels Aurons, punt en disputa per l'assoliment d'un nou conveni per a Bellaterra entre l'EMD i l'Ajuntament de Cerdanyola, es declararà municipi independent, convertint-se així en la vint-i-quatrena localitat del Vallès Occidental en tenir un Ajuntament propi. 

  

  

  

Segons ha pogut saber Bellaterra Diari gràcies a un comunicat signat com a “Associació de Veïns dels Aurons“, els veïns haurien ja formalitzat els tràmits per a dur a terme un referèndum entre el veïnat. “En la nostra última carta enviada al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, el conseller ens va confirmar que, amb un 51% de votacions a favor, podríem deslligar-nos administrativament de Cerdanyola, de Sant Cugat i de Bellaterra”, es llegeix en el text.

 

 

La votació, l'1 d'abril

 

  

  

Un procediment administratiu que, en cas de ser votat com a favorable, iniciaria els tràmits per a constituir el municipi en un període de dos anys a partir de la validació dels vots, que serien comptats “sota la supervisió d'un notari”.

  

  

  

Entre les raons argumentades per a engegar aquesta votació, prevista pel pròxim dia 1 d'abril de 2019 i que es farà a l'Espai Can Fatjó dels Aurons de les 10 a les 20h, es compta la “deixadesa del consistori cerdanyolenc de diverses funcions, com la falta de manteniment en l'enllumenat públic, la mala pavimentació dels carrers, la manca d'inversions en general i la poca cura en sostenibilitat”. 

 

 

No ens agrada ser moneda de canvi de les administracions de Bellaterra i Cerdanyola 

  

 

 

 

Alhora, des de l'Associació de Veïns dels Aurons expliquen que “tampoc ens agrada que les administracions de Bellaterra i Cerdanyola del Vallès utilitzin el nostre poble com a moneda de canvi pels seus interessos” referint-se a la problemàtica territorial entre l'EMD de Bellaterra i l'Ajuntament de Cerdanyola per aquesta zona i que va impedir instaurar un nou conveni de competències entre els dos organismes.

 

 

Si bé és cert que la zona de Can Fatjó dels Aurons – situada entre Sant Cugat i Bellaterra – no compta amb nombrosos veïns, aquests tenen una forta determinació. Sobre aquesta qüestió, en el text també es pot llegir que “considerem aquesta proposta, a més, beneficiosa no només per Bellaterra i Cerdanyola, sinó també per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, ja que s'evitarà així un conflicte territorial entre aquest i el consistori cerdanyolenc per la futurible annexió de Bellaterra a Sant Cugat”. 

 

 

Silenci institucional

 

  

  

De moment cap autoritat s'ha pronunciat i els veïns estan a l'espera de rebre el cens, qüestió que no saben si resoldran. Tanmateix, aquesta notícia ha sacsejat la tranquil·litat de les festes nadalenques en aquest divendres 28 de desembre.

 

Feliç Dia dels Innocents!