Un alumne de l'Escoleta durant una protesta per l'estat de les instal·lacions
Un alumne de l'Escoleta durant una protesta per l'estat de les instal·lacions | AMPA Escola Bellaterra

 

  

El Ple Extraordinari del 28 de desembre a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va aprovar tirar endavant la reforma dels lavabos de l'Escola Bellaterra. Tots els partits van votar a favor excepte el partit al govern, Compromís per Cerdanyola.

 

 

Es tracta d'un dels problemes de manteniment greus del centre, que ja havien denunciat des de l'AFA amb anterioritat. Des de la regidoria d'Educació asseguren que ja han iniciat els tràmits per demanar la reforma a la Generalitat i que cal assegurar que l'administració catalana pagui les obres.

  

 

Crítiques a la manca de manteniment

  

 

Segons el text presentat al plenari, es va aprovar “realitzar els procediments administratius oportuns, amb caràcter d’urgència, per valorar, licitar, adjudicar i executar les obres de reparació integral dels lavabos de l’edifici de l’Escola Bellaterra”. Amb la presència de membres de l'AMPA de l'Escoleta a la sala, l'oposició va criticar la manca de manteniment en les instal·lacions del centre. 

  

 

“La situació dels lavabos és lamentable”, assegurava la regidora d'ICV-EUiA, Maria Reina, fent una afirmació a la qual s'hi afegien la resta de partits que formen el plenari. Des del PDeCAT, Marc Costa va recordar que el manteniment del centre “és feina de l'Ajuntament”. “Què han fet?”, es preguntava el regidor demòcrata. En la mateixa línia, Sonia Rodríguez de Ciutadans destacava que “no s'ha fet manteniment des de l'Ajuntament” i assegurava que es tracta “d'una qüestió de salut pública”.

  

 

Des d'ERC, la regidora Helena Solà va posar en dubte la iniciativa del govern municipal davant la problemàtica dels lavabos: “Quan van posar en coneixement del tema al Departament d'Ensenyament de la Generalitat?”. Com a resposta, la regidora d'Educació, Elvi Vila, va assegurar que han parlat del tema “diverses vegades” amb Serveis Territorials des de la seva primera reunió. A aquesta afirmació, Solà va respondre que després del canvi de director a Serveis Territorials, l'Ajuntament havia trigat quatre mesos a notificar del problema als lavabos a la nova direcció.

  

 

Vila va reconèixer el mal estat dels lavabos i va llegir dades de les inversions fetes a l'escola: “En els últims tres anys i mig s'ha fet una inversió de 96.000 euros, en l'anterior mandat van fer una inversió de 40.000 euros en sis anys”. A més, va afirmar que el govern ja ha iniciat els tràmits perquè la Generalitat es faci càrrec de la reforma i va demanar que s'inclogués un nou punt: Demanar a la Generalitat un compromís escrit que asseguri el retorn dels diners en cas que la reforma l'hagi d'assumir inicialment l'Ajuntament de Cerdanyola.

  

 

En la mateixa línia, l'alcalde Carles Escolà va reiterar la petició d'afegir un acord per “garantir que la Generalitat pagui les obres”. “Volem compromís de pagament perquè sempre passa igual: fem inversions i no cobrem mai”, va assegurar. Quant al contacte de l'Ajuntament amb el Departament d'Ensenyament, Escolà va explicar que “el director de Serveis Territorials està cansat” de les seves trucades. “Continuarem persistint”, va concloure.

  

  

Finalment, el punt es va aprovar sense incorporar l'acord que demanava el govern. En comptes d'això, el regidor del PSC, Víctor Francos, va proposar al govern que presentessin el punt com a moció en el primer ple de l'any.