Bellaterra entra en la zona 1 de transport amb noves tarifes

by | gen. 2, 2019 | Societat

Estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de catalunya a Bellaterra

Estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de catalunya a Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

 

Ja han entrat en vigor les tarifes de zona 1 del transport metropolità a Bellaterra i disset municipis més de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Això vol dir que els bellaterrencs i bellaterrenques que vulguin anar a Barcelona, ho podran fer amb un tiquet de zona 1. A més, la tarifa per anar a municipis com Cerdanyola, Sabadell o Sant Cugat es manté com fins ara.

 

Un bitllet senzill passa de 3,10 a 2,20 euros; mentre que la T-10 es redueix de 20,10 a 10,20 euros. Els altres abonaments acumulen rebaixes d'entre el 25 i el 35%. 

 

Tarifes

 

 

 

La incògnita, però, és quan hauran de pagar els veïns i veïnes de Bellaterra. I és que l'entrada a les tarifes de la zona 1 suposa un nou impost, el tribut metropolità. L'import es calcula a partir del valor cadastral dels immobles i no té tots els grups municipals del seu costat. Des del govern de Cerdanyola, van presentar al·legacions a l'aplicació d'aquest tribut, però la mesura ha seguit endavant. De moment, el consistori cerdanyolenc no contempla portar la qüestió als tribunals.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. El 30 de desembre, últim dia per pagar l'Impost Metropolità - BellaterraDiari - […] del passat 2019, serveix per a pagar diverses qüestions relacionades amb el transport, com la integració de Bellaterra a…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: