Manifestació dels treballadors de seguretat de Ferrocarrils del passat 14 de desembre a Sant Cugat
Manifestació dels treballadors de seguretat de Ferrocarrils del passat 14 de desembre a Sant Cugat | Ferran Mitjà

 

Els treballadors de la vigilància i la seguretat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s'han tornat a manifestar aquest divendres 4 de gener a la plaça Lluís Millet de Sant Cugat del Vallès. Ho han fet per protestar pels problemes de seguretat que ells mateixos pateixen al seu lloc de treball, com ja van fer el passat 14 de desembre a la localitat santcugatenca.

 

  

Segons han informat des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, no es preveuen afectacions a la circulació dels combois derivades de la protesta, i animen als usuaris a seguir el seu Twitter per a preveure qualsevol canvi en la normalitat del pas de trens.

 

 

  

Tot i això, alguns dels vigilants de seguretat reivindiquen la visibilitat de les mobilitzacions. És el cas de Juan García, un dels vigilants de seguretat que participa en les mobilitzacions. Explica que “el personal de seguretat de la línia del Vallès organitza concentracions des de mitjans de novembre a l'estació de Sarrià, i des de mitjans de desembre a Sant Cugat del Vallès”.

 

 

Cartell de la concentració del divendres 4 de desembre
Cartell de la concentració del divendres 4 de desembre | @Ag262Juan

 

García indica que “a l'última licitació de principis del 2018 hi va haver una retallada del pressupost, deixant un sol vigilant a cada estació per mantenir una imatge de seguretat” i lamenta que, tot i que hi ha “converses amb Ilunion, l'empresa encarregada de la seguretat de Ferrocarrils, i que se'ls hi ha transmès el problema, des de FGC es diu que no hi ha pressupost i que és el que tenim”. Per això estan duent a terme una vaga indefinida, tot i que amb un 85% de serveis mínims, des de l'inici de les mobilitzacions al novembre.

 

I és que des de l'inici de les retallades, segons asssegura el vigilant, “l'índex d'agressions s'ha disparat i les atencions mèdiques a companys s'han disparat també” arribant al punt que “un 30% de la plantilla està de baixa”. García explica que “les persones conflictives se'n han adonat:  no és el matreix veure a un vigilant a un tren que a una parella, ni per la persona vigilia ni per la que deliniqueix”. 

 

“Fa poc -afegeix- a un vigilant li van colpejar el cap contra el terra vàries vegades i va haver de ser traslladat a la mútua”, lamenta, i diu que “no volem lamentar que un dia passi una desgracia major”.   

 

Des de l'empresa encarregada de la seguretat, Ilunion, han desestimat fer declaracions sobre les mobilitzacions.