Els carrers de Bellaterra es van emplenar de petits i grans per rebre els Reis Mags d’Orientel passat dissabte 5 de gener. Ses Majestats van arribar a les 18:10h amb un dels combois dels Ferrocarrils de la Generalitat a l’estació de tren i van baixar per trobar-se amb la multitud que els esperava per a veure’ls i lliurar-los les seves cartes.

Després de presentar-se davant el públic, els Reis van ser rebuts pels infants de l’escola de música El Musical, que van cantar cançons típiques de les festes nadalenques i, tot seguit, van pujar als cotxes d’època i van dirigir-se a la parròquia de la Santa Creu, on van fer l’ofrena tradicional amb els seus patges i patgesses.

Finalment van pujar de nou als cotxes i, al voltant de les 19:15h, van entrar a l’edifici de l’EMD i van pujar a l’escenari preparat al Centre Cívic per a rebre les cartes amb desitjos dels nens i nenes de Bellaterra, que els van ajudar a saber què havien de portar a cada infant a la Nit de Reis.

A la celebració de la cavalcada de Bellaterra hi van col·laborar, a més de l’EMD de Bellaterra, l’escola de música El Musical, el Grup Escolta de Bellaterra i la Unió de Veïns de Bellaterra.

El president d’aquesta última, Josep Maria Riba, valora positivament el resultat de la cavalcada d’aquest any, que va anar “molt en la línia d’aquests darrers anys”. “El nostre tret diferencial respecte a altres cavalcades -afegeix- és que els reis estan molt a tocar de la gent”, tot i que també admet que hi havia gent que li va transmetre que semblava que hi hagués una menor participació. Tanmateix, Riba explica que això es deu en part a què hi ha menys nens a Bellaterra que a altres llocs: “dóna la sensació que, com que hi ha pocs nens a Bellaterra, pot ser que hi hagi menys gent”.

Una perspectiva que matisa Joan Roy, cap del Grup Escolta de Bellaterra, que diu que la participació va anar augmentant al llarg de la tarda: “jo vaig pensar que hi havia menys gent al principi, però a l’entrega de cartes i la xocolatada hi havia la mateixa gent de sempre”, afirma. Una xocolatada, organitzada pel Cau, a la que a diferència d’altres anys “no es va acabar la xocolata i va anar molt bé”. No obstant això, Roy admet que la cavalcada va estar “una mica desorganitzada al principi i no sabíem on ens havíem de col·locar a l’escenari ni als cotxes”, en part a causa del canvi de localització dels vehicles, que aquest any estaven situats davant la Farmàcia Bellaterra.

Us deixem les fotos de la cavalcada dels Reis Mags de 2019.