Els arbres de Nadal ja es poden portar als punts de recollida
Els arbres de Nadal ja es poden portar als punts de recollida | Unsplash

 

 

 

A partir del 7 de gener, el veïnat i els comerciants de Cerdanyola del Vallès poden deixar els seus arbres de Nadal als punts de recollida que s'ubicaran a diferents punts de la ciutat. A més, també es poden portar a la deixalleria.

 

Els punts de recollida d'arbres de Nadal s'ubicaran a la plaça de l'Abat Oliba, al costat de la bateria de contenidors; Mercat de Les Fontetes – Pla de les Alzines a la façana del mercat; Mercat Serraperera, davant la zona de càrrega del carrrer sant Casimir i a l'Avinguda Canaletes davant Condis. Donat que a Bellaterra es fa recollida porta a porta, els particulars poden deixar l'arbre a la porta de casa seva junt amb la brossa orgànica, el dia habilitat per recollir aquesta fracció. Els comerciants poden deixar els seus arbres el mateix dia a la plaça del Pi.

 

Els arbres s’hauran de deixar de dilluns a divendres, de 12 a 14 h en els punts indicats. La ciutadania que no els pugui deixar aquests dies els haurà de portar a la deixalleria.

 

Des de l'Ajuntament de Cerdanyola donen alguns consells per aconseguir un millor tractament dels residus nadalencs. 

 

 

  

Un cop es tanqui el cicle festiu serà el moment de desfer-se del tradicional arbre que es compra com a ornamentació i que habitualment no presenta un bon nivell de supervivència. Si deixem l’arbre al contenidor del rebuig dificultarà la recollida i no se’n farà un bon tractament. Si el deixem al contenidor de l’orgànica ocuparà molt espai i impedirà que altres persones puguin utilitzar aquest contenidor. Per això és aconsellable que els deixeu en els punts que habilitarà l'Ajuntament o a la deixalleria municipal. També es demana no deixar els arbres al costat (a fora) dels contenidors per evitar dificultar la recollida.

 

 

Quant als regals, un cop desembolicats, cal pensar si podrem aprofitar els papers i embolcalls per a futurs usos, com embolicar altres paquets o fer decoracions, per exemple. Si no es pot aprofitar, cal dipositar-ho al contenidor corresponent per al seu posterior reciclatge industrial.

 

Per una altra banda, la producció de residus de vidre també augmenta molt durant les festes. Un cop acabades, cal separar correctament aquests envasos i dipositar-los al contenidor corresponent, el de color verd. En el cas de les copes, plats o gots de vidre, aquests no es poden llençar al contenidor verd ja que no es consideren envasos, sinó que cal portar-los a la deixalleria ja que requereixen un tractament específic.

 

Molts residus que es generen durant les festes no es poden recollir adequadament als contenidors habituals de recollida selectiva. En aquests casos sempre és aconsellable dirigir-se a la deixalleria del municipi per portar-hi, per exemple, mobles vells, electrodomèstics, roba, càpsules de la cafè, entre d’altres productes. La deixalleria de Cerdanyola es troba a la carretera de Cerdanyola a Sant Cugat BP-1413 km 2,2 amb un horari de 16.30 a 19.30 h els dilluns, de 10 a 14 h i de 16.30 a 19 h de dimarts a divendres i de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h els dissabtes.