L'accident va ser a la muntanya Nevado Mateo, a la serra dels Andes
L'accident va ser a la muntanya Nevado Mateo, a la serra dels Andes | Google Maps

 

 

Una allau al Perú ha acabat amb la vida de tres joves fortament vinculats a Bellaterra. L'Adrià, en Gerard i en Sergi, exalumnes els tres de l'escola Ramon Fuster de Bellaterra i provinents de Cerdanyola i Sant Cugat. La catàstrofe també es va endur la vida del guia de muntanya peruà Rubén Darío, qui acumulava més de 12 anys d'experiència.

 

Els muntanyistes de 26 anys descendien del cim del Nevado Mateo al Perú, d'uns 5 mil metres, i una allau els va sorprendre el diumenge 6 de gener. 

 

Un cinquè excursionista també exalumne i cerdanyolenc, en Pablo, va sobreviure a l'accident i va ser qui va avisar de l'accident a emergències.

 

Mitjans peruans indiquen que la desaparició es va anunciar el diumenge, sis de gener, a dos quarts de sis de la tarda, després que un muntanyista que va sobreviure i va ser traslladat a l'hospital, alertés que els companys d’expedició havien quedat sepultats per un despreniment de gel quan baixaven del Nevado Mateo

 

El dispositiu de rescat va localitzar el guia encara amb vida, tot i que va morir poc després. També apunten a l’escalfament global com a causa del debilitament de la consistència dels glaciars. 

 

Els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès han decretat un dia de dol oficial al municipi amb banderes a mig pal. També van fer cinc minuts de silenci a la porta d'ambdós ajuntaments.