Les banderes a mig pal pel dia de dol oficial

Les banderes a mig pal pel dia de dol oficial | Toni Alfaro

 

Cerdanyola del Vallès ha recordat amb cinc minuts de silenci el jove cerdanyolenc mort als Andes peruans a causa d'una allau, Gerard Borrull, i als tres acompanyants que també van perdre la vida: Sergi Porteros i Adrià Sanjuan, de Sant Cugat, i el guia peruà, Rubén Darío.

 

Els 5 minuts de silenci s'han fet el dimarts 8 de gener al migdia, davant de l'ajuntament de Cerdanyola i amb la presència de familiars i amics del cerdanyolenc que va pedre la vida. També han assistit familiars del jove cerdanyolenc que va sobreviure a l'accident, Pablo Belmonte, qui va alertar de l'allau a les autoritats peruanes. A més dels cinc minuts de silenci, l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, ha decretat un dia de dol oficial a la ciutat i s'han col·locat les banderes del consistori a mig pal.

 

Durant la concentració de record, familiars de Borrull han dirigit unes paraules en memoria dels joves desapareguts destacant que se'ls ha de recordar quan feien el que volien, referint-se a l'alpinisme.

 

Per la seva part, els pares de Belmonte, l'únic supervivent, han fet arribar al TOT un missatge d'agraïment a les mostres de suport que han rebut: “Gràcies a la multitud d'amics i familiars que ens han fet costat en tot moment, així com a l'ajuntament de Cerdanyola pel seu suport. Lamentem la terrible pèrdua d'aquestes quatre vides i enviem una intensa abraçada a tots els seus familiars i amics”.

 

L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, ha mostrat el suport de l'Ajuntament a les famílies i amics de les víctimes: “És un cop dur. Com a Ajuntament ens posem a la disposició de les famílies per qualsevol ajut que puguin necessitar”. L'alcalde també va assegurar que, tot i que els joves no estaven federats, es troben en contacte amb la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Govern de la Generalitat per coneixer la darrera hora de la repatriació de les víctimes