Imatge d’arxiu de la Cordillera Blanca, serralada de la província de Huaraz, on hi ha el Nevado Mateo

Imatge d’arxiu de la Cordillera Blanca, serralada de la província de Huaraz, on hi ha el Nevado Mateo | Getty

 

 

Els ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat han fet cinc minuts de silenci en record dels excursionistes morts per una allau al Perú el matí d'aquest dimarts a les 12h. A més, els consistoris ha decretat un dia de dol amb les banderes a mig pal. Un dels muntanyistes és de Cerdanyola, dos de Sant Cugat i el quart, la persona de Perú que els guiava. A més, el consistori ha decretat un dia de dol amb les banderes a mig pal. 

 

 

Missatges de condol de la ciutadania cerdanyolenca

 

 

En conèixer la notícia, les xarxes socials s'han omplert de missatges de condol als familiars i amics de les víctimes. 

 

 

 

 

 

Missatges de Torra i Sànchez

 

El president de la Generalitat de Catalunya i el president del Govern espanyol han enviat missatges de condol pels quatre morts en una allau als Andes del Perú. Les víctimes són tres joves catalans, dos de Sant Cugat i un de Cerdanyola, i el seu guia, de nacionalitat peruana, que van morir com a conseqüència d'una allau quan descendien del cim Nevado Mateo, d'uns cinc mil metres d'altura.

Pedro Sánchez i Quim Torra han mostrat la seva solidaritat als familiars i amics de les víctimes amb missatges a les xarxes socials.

 

“En nom del Govern trasllado el nostre condol a les famílies dels joves morts en aquest tràgic accident al Perú. Treballem per la seva repatriació”, ha escrit el president Torra. Per la seva banda, el president Sánchez ha comentat: “El meu afecte i condolències per a les famílies i amics dels tres muntanyencs espanyols, i el seu guia peruà, morts en una allau en intentar pujar un cim al Perú. Els meus desitjos d'una ràpida recuperació del quart espanyol que ha aconseguit sobreviure a l'accident”.