Pessebre Gegant de l'Hostal Sant Pancràs

Pessebre Gegant de l'Hostal Sant Pancràs | Toni Alfaro

 

Durant les passades festes nadalenques, molts bellaterrencs i bellaterrenques que treballen i viuen fora de Catalunya van tornar a casa per a celebrar aquesta època de l'any amb la família i els amics. En aquelles dates us vam oferir un primer article amb les opinions d'alguns d'ells, i ara us oferim una segona part. 

 

La Sandra viu a Basilea, a Suïssa, des del 2011

La Sandra viu a Basilea, a Suïssa, des del 2011 | Jordi Tardós

 

Bona part dels emigrats que han tornat a Bellaterra per les vacances de Nadal, ho han fet per visitar a la família i companys. És el cas de Sandra, que va anar a viure a Basilea al 2011: “torno a Bellaterra per la família i els amics”, explica. Alhora, afirma que “el que més m'agrada de Bellaterra és el privilegi que hem tingut de créixer a un lloc com aquest”.

 

Valdric viu al México DF des de fa 10 anys
Valdric viu al México DF des de fa 10 anys | Jordi Tardós

 

És el cas de Valdric, de 36 anys. El bellaterrenc va anar a viure a México DF fa 10 anys, però li agrada molt la idea de tornar a Bellaterra, ja que “m'agrada Bellaterra, sempre m'ha agradat, hi he nascut i si pogués tornaria a viure-hi”. Ell, que també ha tornat per visitar a família i amics, admet que “m'agrada molt l'ambient de poble, que cada cop n'hi ha més”.

 

L'Anna fa només uns mesos que viu a Nova York, tot i que abans havia viscut a Nova Orleans
L'Anna fa només uns mesos que viu a Nova York, tot i que abans havia viscut a Nova Orleans | Jordi Tardós

 

“Torno a Bellaterra per la família, lògicament, però també per veure tots els meus amics i tota la gent que no veig mai al llarg de l'any”, explica Anna, de 23 anys. Ella fa només uns mesos que viu a Nova York, tot i que fa uns anys va viure a Nova Orleans el 2013. “La gent d'aquí és el que més m'agrada, perquè em fa sentir com a casa” diu, tot i que “m'agradaria més que hi hagués més comerç a Bellaterra”, indica. 

 

David va marxar fa tres anys i mig a Tenessee, als Estats Units
David va marxar fa tres anys i mig a Tenessee, als Estats Units | Jordi Tardós

 

El germà d'Anna, David, també ha tornat a casa per Nadal. El bellaterrenc, de només 21 anys, explica que “vaig marxar de Bellaterra fa tres anys i mig, i ara estic a Tennessee, als Estats Units, compaginant la meva carrera amb el tenis”. David, a més de per veure els amics, “torno a casa per estar amb la família a l'època de Nadal”.

 

La Gara viu a Brooklyn des de fa poc més d'un any
La Gara viu a Brooklyn des de fa poc més d'un any | Jordi Tardós

 

Per últim trobem a la Gara, que també viu als Estats Units, concretament a Brooklyn, Nova York. Ella va marxar fa un any i tres mesos de Bellaterra. Explica que “torno a Bellaterra perquè és com si totes les cèl·lules del meu cos es relaxessin i no hagués d'estar pendent de res”. De 26 anys, Gara se sent contenta de tornar a Bellaterra perquè “el seu aire i la tranquil·litat de què tothom se saludi pel carrer m'encanta”, tot i que creu que milloraria si hi hagués més comerços.