Un cop passades les festes de Nadal, una gran quantitat de persones es troben amb la necessitat o la voluntat d'aprimar-se i perdre aquells quilos que s'han guanyat amb els copiosos àpats familiars, d'empresa i entre amics. Per això, el mes de gener és un dels mesos on hi ha més tendència a mirar què es menja, buscant plats amb menys calories i més lleugers.
A la cuina catalana, tenim un àpat ideal per fer passar la gana sense consumir més calories del compte i, alhora, gaudint d'una de les hortalisses més gustoses de totes: els espinacs a la catalana. D'una banda, es tracta d'un plat nutritiu i poc calòric, ja que els espinacs tenen molt poques calories (només 22 kcal per cada 100 grams) però són rics en antioxidants, vitamines A, B, C i K i diversos minerals com el calci, el ferro, el sodi i el magnesi, que ajuden de diverses maneres al nostre organisme. A més, es tracta d'un plat molt saborós per la inclusió dels pinyons, les panses, l'all i el pebre.
Us animeu a tastar-les? Doncs som-hi!
Què necessitem per una ració per a tres persones?
- 1 kg d'espinacs frescos
- 2 Alls
- Un grapat de panses de Corint
- Un grapat de pinyons
- Pebre negre
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
Mans a la cuina!
- Primerament, posem les panses en remull en un recipient amb aigua durant 30 minuts
- Mentrestant, netegem bé els espinacs amb aigua freda per treure possibles restes de terra i brutícia que puguin tenir
- Un cop nets els espinacs, els bullim uns 5 minuts en una olla gran amb un dit d'aigua perquè perdin el seu volum
- Ara, fora del foc, els escorrem i retirem tota l'aigua pressionant amb una espàtula de fusta contra el colador.
- Tallem els espinacs a trossos amb un ganivet i els reservem.
- Ara és l'hora de saltejar: en una paella gran, posem un bon raig d'oli d'oliva i saltem a foc lent els grans d'all laminats, vigilant que no es cremin.
- Hi afegim els pinyons i els daurem.
- Incorporem els espinacs trossejats i les panses. Remenem.
- Finalment, salpebrem, i ho deixem coure entre 5 i 10 minuts, fins que hagin acabat de perdre l'aigua que els quedava.
Bon profit!