Espinacs a la catalana
Espinacs a la catalana | Receptes.cat

 

Un cop passades les festes de Nadal, una gran quantitat de persones es troben amb la necessitat o la voluntat d'aprimar-se i perdre aquells quilos que s'han guanyat amb els copiosos àpats familiars, d'empresa i entre amics. Per això, el mes de gener és un dels mesos on hi ha més tendència a mirar què es menja, buscant plats amb menys calories i més lleugers. 

 

A la cuina catalana, tenim un àpat ideal per fer passar la gana sense consumir més calories del compte i, alhora, gaudint d'una de les hortalisses més gustoses de totes: els espinacs a la catalana. D'una banda, es tracta d'un plat nutritiu i poc calòric, ja que els espinacs tenen molt poques calories (només 22 kcal per cada 100 grams) però són rics en antioxidants, vitamines A, B, C i K i diversos minerals com el calci, el ferro, el sodi i el magnesi, que ajuden de diverses maneres al nostre organisme. A més, es tracta d'un plat molt saborós per la inclusió dels pinyons, les panses, l'all i el pebre.

 

Us animeu a tastar-les? Doncs som-hi!

 

Què necessitem per una ració per a tres persones?

  • 1 kg d'espinacs frescos
  • 2 Alls
  • Un grapat de panses de Corint
  • Un grapat de pinyons
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra

 

Mans a la cuina!

  • Primerament, posem les panses en remull en un recipient amb aigua durant 30 minuts
  • Mentrestant, netegem bé els espinacs amb aigua freda per treure possibles restes de terra i brutícia que puguin tenir
  • Un cop nets els espinacs, els bullim uns 5 minuts en una olla gran amb un dit d'aigua perquè perdin el seu volum
  • Ara, fora del foc, els escorrem i retirem tota l'aigua pressionant amb una espàtula de fusta contra el colador.
  • Tallem els espinacs a trossos amb un ganivet i els reservem.
  • Ara és l'hora de saltejar: en una paella gran, posem un bon raig d'oli d'oliva i saltem a foc lent els grans d'all laminats, vigilant que no es cremin.
  • Hi afegim els pinyons i els daurem.
  • Incorporem els espinacs trossejats i les panses. Remenem.
  • Finalment, salpebrem, i ho deixem coure entre 5 i 10 minuts, fins que hagin acabat de perdre l'aigua que els quedava.

 

Bon profit!