El vent de component nord tindrà una gran potència | Flickr

 

 

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Ventcat per risc de vent d'acord amb les previsions meteorològiques de fort vent en diversos punts de Catalunya, entre ells el Vallès Occidental, i a les afectacions que se'n puguin derivar.

 

  

  

Durant el dia d'avui bufarà vent de component nord amb ratxes màximes de 25 m/s (90 km/h) a la meitat sud del territori, Pirineu i a la comarca de l'Alt Empordà. A última hora de la tarda el fenomen s'estendrà a comarques de la Catalunya Central, del Prepirineu i del Prelitoral Central. La distribució geogràfica dins de la zona avisada del fenomen serà extensa.

 

 

  

  

Demà dijous, des de la matinada el vent bufarà a tot el territori. Tot i que, a partir de primera hora de la tarda l'afectació serà en comarques de la meitat nord de Catalunya. El vent bufarà de component nord amb ratxes màximes de 25 m/s (90 km/h). La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà general.

 

 

  

  

Des de Protecció Civil aconsellen tenir en compte un seguit de precaucions davant l'alerta per forts vents. Entre elles està tancar i assegurar portes, finestres i tendals i abaixar completament les persianes. A més, es demana no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

 

 

  

  

En cas de viure un episodi de vent al carrer, es recomana vigilar amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. També és recomanable evitar els parcs, els jardins i les zones boscoses.