Toni Morral al Parlament de Catalunya | Junts per Catalunya

 

L'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, es presenta com a candidat per ser Secretari General de la Crida Nacional, el nou projecte polític de Carles Puigdemont. Morral s'integra dins la llista elaborada per Jordi Sànchez, qui encapçala la candidatura com a president, que també compta amb els actuals consellers de la Generalitat, Elsa Artadi, Damià Calvet i Laura Borràs.

 

  

  

Amb Jordi Sànchez a la presó, Morral, qui és diputat al Parlament de Catalunya amb Junts per Catalunya, serà la cara visible i gestora de la Crida Nacional, en cas que els inscrits votin a favor de la seva candidatura. La llista es completa amb noms com la consellera de la Presidència a la Generalitat, Elsa Artadi, com a número 1; el delegat del govern a Madrid, Ferran Mascarell, com a número 4; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, com a número 5; i la consellera de Cultura, Laura Borràs, com a número 6.

 

 

  

  

La Crida Nacional va fer públiques les llistes candidates a la direcció política de la formació la nit del 23 de gener. Davant la proposta que encapçalen Sànchez i Morral, hi haurà una segona llista: una proposta alternativa als impulsors del projecte de la Crida que compta amb l'economista i exregidor de CiU a Sant Cugat del Vallès, Jordi Ferrés, com a candidat a president, i l'escriptor Oriol Izquierdo com a candidat a la secretaria general.

 

 

 

  

La llista guanyadora es decidirà el 26 de gener en el Congrés Constituent de la formació. El congrés tindrà lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i requereix una inscripció prèvia de tothom qui vulgui formar part com a “fundador” i participar de l'elecció de l'equip director de la formació.

 

 

  

  

L'exalcalde de Cerdanyola es va alçar com un dels portaveus dels inicis de la Crida Nacional quan Carles Puigdemont va anunciar el seu nou projecte polític compartit amb l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez. L'objectiu fundacional de la Crida és fer efectiu el resultat del referèndum de l'1 d'octubre de 2017. El mateix Toni Morral ho va explicar al TOT en una entrevista al mes d'octubre de 2018: “És una eina especial perquè trenca fronteres ideològiques de gent que se sent d'esquerres, socialdemòcrata, lliberal… Podran compartir un espai polític perquè comparteixen també un objectiu que està per sobre de les diferències ideològiques. Aquest objectiu és conquerir la llibertat, la democràcia, la república catalana i fer efectiu l'1-O. Això és complicat. Ens obliga a innovar també en el terreny de la política. És un exercici interessant”.

 

 

  

  

Sobre les aspiracions polítiques dins la Crida Nacional, Morral no descartava cap possibilitat fa quatre mesos: “No tinc ambició en aquest sentit. La meva vocació, des de sempre, és de compromís amb el poble, el país, les idees… Seré allà on sigui més útil i on s'adapti més al meu perfil. Trobo que és un projecte molt interessant i estic disposat a portar la meva experiència per ajudar que això vagi bé. Avui hi ha molta gent jove molt preparada i penso que el futur ha de ser d'ells”.