El Vallès Occidental és la comarca més afectada per les fortes ventades

by | gen. 24, 2019 | Méteo

 

vent

Un arbre caigut a Cerdanyola per les fortes ventades | @ferchobm8

 

 

Les fortes ventades d'aquesta setmana han obligat a Protecció Civil a activar l'alerta del pla Ventcat. Aquestes ventades han afectat especialment el Vallès Occidental i els seus municipis, sent la comarca que més avisos a produit per les afectacions del vent. 

 

Segons el servei d'emergències lligar al telèfon 112, la majoria de trucades per afectacions del vent es van fer des del Vallès Occidental. En concret, des del 23 de gener fins a les 9 h del dia 24, el 112 ha rebut 33 trucades des dels municipis del Vallès Occidental, sent el 35% del total de trucades rebudes. Per darrera es troba el Baix Llobregat amb 18 trucades i el Barcelonés amb 17. Altres comarques afectades, però en menor mesura, són l'Alt Empordà, el Vallès Oriental, el Baix Ebre, la Cerdanya, el Maresme, l'Anoia i el Montsià. 

 

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han atès 26 serveis relacionats amb el vent entre les 8 i les 10 h del 24 de gener. La majoria d'aquests serveis es concentren al Vallès Occidental, però cap d'ells a Cerdanyola del Vallès. Sumant els serveis del dia anteior, els Bombers han atès un total de 42 serveis. 

 

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: