vent
Un arbre caigut a Cerdanyola per les fortes ventades | @ferchobm8

 

 

Les fortes ventades d'aquesta setmana han obligat a Protecció Civil a activar l'alerta del pla Ventcat. Aquestes ventades han afectat especialment el Vallès Occidental i els seus municipis, sent la comarca que més avisos a produit per les afectacions del vent. 

 

Segons el servei d'emergències lligar al telèfon 112, la majoria de trucades per afectacions del vent es van fer des del Vallès Occidental. En concret, des del 23 de gener fins a les 9 h del dia 24, el 112 ha rebut 33 trucades des dels municipis del Vallès Occidental, sent el 35% del total de trucades rebudes. Per darrera es troba el Baix Llobregat amb 18 trucades i el Barcelonés amb 17. Altres comarques afectades, però en menor mesura, són l'Alt Empordà, el Vallès Oriental, el Baix Ebre, la Cerdanya, el Maresme, l'Anoia i el Montsià. 

 

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han atès 26 serveis relacionats amb el vent entre les 8 i les 10 h del 24 de gener. La majoria d'aquests serveis es concentren al Vallès Occidental, però cap d'ells a Cerdanyola del Vallès. Sumant els serveis del dia anteior, els Bombers han atès un total de 42 serveis.