Vall d'Hebron
El sector d'Oncologia Infantil del Parc Taulí serà traslladat a la Vall d'Hebron de Barcelona | CEDIDA

 

El 22 de gener, l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, els alcaldes de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà i de Ripollet, José M. Osuna, i la regidora de Salut de Cerdanyola del Vallès, Elvi Vila,  es van reunir amb del CatSalut, Adrià Comella i els Drs. Àlex Guarga i Josep Ma Borràs,per tractar les informacions que s'han difós fent referència al trasllat de l'especialitat d'Oncologia Pediàtrica de la Corporació Sanitària del Parc Taulí a l'Hospital de la Vall d'Hebron a Barcelona.

 

Els membres de Govern van comunicar a la direcció del CATSalut que no estaven d'acord en perdre l'oncologia infantil de Parc Taulí ni en fer cap mena de retallades dels recursos rebaixant la qualitat del servei. 

 

CATSalut ha assegurat que “no faran cap mena de retallada” i que “es tracta d'aplicar la planificació sanitària per donar un servei de qualitat” recordant que el benestar dels nens i nens afectats per la malaltia és “la principal prioritat”. 

 

Els professionals oncòlegs seran també traslladats a Barcelona i podran seguir tenint el seu oncòleg com fins ara. 

 

Segons expliquen Comella i els doctors, en un moment de la malatia és necessari concentrar el servei a la Vall d'Hebron. “Posteriorment el seguiment és possible descentralitzar-lo per qüestions de proximitat, tot i que molts dels malalts, a hores d'ara, ja van a la Vall d'Hebron per ser tractats amb radioteràpia” afegien. 

 

Manca d'informació

 

Els alcaldes i la alcaldessa demanaven a la Direcció de CATSalut i l'àrea mèdica d'Oncologia més informació dirigida a la ciutadania perquè la manca d'aquesta havia portat a “crear alarma”. 

 

La Generalitat de Catalunya assegura que “no es perd l'Oncologia Pediàtrica, es concentra a la Vall d'Hebron perquè des de fa temps els i les pacients d'oncologia pediàtrica van a la Vall d'Hebron per a rebre tractament”.

 

Els Ajuntaments i CATSalut es comprometen a crear propostes i donar informació de què comporta el trasllat Oncologia Pediàtrica a l'Hospital de la Vall d'Hebrón i de respondre tots els dubtes que envolten aquest tema.