Antiga entrada del Club Bellaterra amb el mosaic al carrer Lluís de Ábalo

Antiga entrada del Club Bellaterra amb el mosaic al carrer Lluís de Ábalo | Rosa Blanch

 

 

El mosaic mural de l'antiga seu del Club Bellaterra, al carrer Luís de Ábalo, es va construir l'estiu de 1986. Segons afirma Rosa Blanch, artista de Sabadell que va treballar en el projecte, “en el club s'havien fet reformes i la façana de l'entrada demanava a crits algun tipus de decoració“.

 

  

  

Segons explica la sabadellenca, “un soci del Club, Ramon Codinach, un artista i dissenyador reconegut, va fer un projecte de mural que agradava molt. El problema era la seva realització, en part pel cos i també perquè, en no haver cap mena de taulada, la pintura podria perdre color i fer-se mal bé en poc temps”.  

 

 

Mosaic del Club Bellaterra al carrer Luis de Ábalo

Mosaic del Club Bellaterra al carrer Luis de Ábalo | Rosa Blanch

 

 

Així, “en una tarda de les moltes que fèiem tertúlia”, Blanch va proposar al president del Club fer un mosaic amb trencadissa, i l'opció va agradar. La qüestió, que va començar projectada per Blanch i Codinach, aviat va anar agafant forma i es va projectar.

 

 

Mosaic del Club Bellaterra al carrer Luis de Ábalo

Mosaic del Club Bellaterra al carrer Luis de Ábalo | Rosa Blanch

 

 

Blanch relata que, quan es va començar a construir, “si al començament érem l'Antonio Ciruela i jo, i algun voluntari que aviat va agafar la tècnica” al llarg d'un cap de setmana “jo crec que van pujar-hi quasi tots els socis del club”. A partir del seu testimoni, s'explica que bona part de la gent de Bellaterra va ajudar en la consecució del projecte.

 

 

Mosaic del Club Bellaterra al carrer Luis de Ábalo

Mosaic del Club Bellaterra al carrer Luis de Ábalo | Rosa Blanch

 

 

Una experiència que va significar un projecte comú i amè, relata Blanch, i que va servir per a fer comunitat entre els socis del club: “no cal dir que el temps va passar entre bromes dels 'treballadors' i algun que altre porró de cava, invitació del club”.

 

 

Mosaic del Club Bellaterra al carrer Luis de Ábalo

Mosaic del Club Bellaterra al carrer Luis de Ábalo | Rosa Blanch