Bargalló: “aquest estiu comencen les actuacions a l’Escoleta”

by | febr. 7, 2019 | Societat

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, parla amb l'alcalde Carles Escolà i la directora de l'Escola Bellaterra

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, parla amb l'alcalde Carles Escolà i la directora de l'Escola Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

 

 

El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha visitat el matí d'aquest dijous 7 de febrer les dues instal·lacions d'educació primària i secundària integrades dins el campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona: primer, l'IES Pere Calders, i en segon lloc el centre de primària Escola Bellaterra, coneguda com l'Escoleta. L'han acompanyat l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, i la regidora d'Educació de l'Ajuntament, Elvi Vila

 

La visita al centre de secundària ha començat a les 9h del matí i ha consistit en un repàs per diverses aules i passadissos del Pere Calders perquè tant conseller com alcalde i regidora poguessin veure quin tipus de propostes educatives es duen a terme al centre de secundària, així com la situació general del centre.

 

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, visiten una aula de l'Institut Pere Calders

l conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, visiten una aula de l'Institut Pere Calders | Toni Alfaro

 

 

 

A més de amb la directora del centre, que ha anat guiant a Bargalló i Escolà, el conseller ha pogut parlar amb diferents docents del centre, que els hi han explicat les seves precupacions sobre l'estat de l'institut, així com han explicat diferents anècdotes. Alhora, el cap del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha parlat amb alguns alumnes sobre les inquietuds relacionades amb el dia a dia del Pere Calders. 

 

Al voltant de les 11.30h, després d'una reunió final amb la directora del centre, l'alcalde, diversos docents, i membres de l'AMPA, el conseller ha anat a l'Escola Bellaterra, on ha pogut fer de nou una visita a les instal·lacions i parlar amb alguns docents, així com amb la directora de l'Escoleta. Al centre de primària ha pogut comprovar les grans diferències de conservació entre les instal·lacions noves (que inclouen majoritàriament els cursos d'infantil) i les velles (que acullen els de primària) de l'escola. 

 

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, parlen amb un alumne de l'Institut Pere Calders

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, parlen amb un alumne de l'Institut Pere Calders | Toni Alfaro

 

 

 

Després d'una reunió amb membres de l'AMPA, la direcció, alguns docents i membres del govern de l'Ajuntament de Cerdanyola, el conseller ha volgut fer algunes valoracions, d'entre les quals ha admès que “es necessita una intervenció en diversos aspectes per la degradació a la infraestructura de l'edifici”, referint-se al centre de primària.

 

 

  

En concret, i tal com anaven denunciant els membres de l'AMPA, entre les reformes que, ha reconegut, són necessàries, “hi ha un tema de sostres, hi ha un tema de serveis sanitaris, un tema de tancament de finestres i hi ha un tema de graderies en el pati”. I és que durant la visita s'ha destacat l'especial mal estat dels sostres i dels lavabos. Bargalló ha explicat que “a les escoles dels anys 60 i 70, s'han degradat més ràpidament que les fetes durant la República, pel tipus de material constructiu”.

 

 

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, visita una de les classes de l'Escola Bellaterra amb l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, visita una de les classes de l'Escola Bellaterra amb l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà | Toni Alfaro

 

Pel que fa als terminis, el conseller ha indicat que “el Departament, que n'és el responsable, presentarà a l'Ajuntament, la direcció de l'escola i a l'AMPA, en un termini de temps curt, una planificació de totes les obres que cal fer aquí i quan es farà cadascuna d'elles”. Tanmateix, ha admès que “el tema dels sostres és el més urgent i és el que primer s'haurà de planificar”.

 

 

Davant el mal estat de les instal·lacions, “aquest estiu del 2019 ja entrarem a fer alguna actuació, i la resta de les actuacions les modificarem amb el temps”. A més, ha fet explícit que tot el cost de les reformes vindrà del Departament d'Educació, i que, “en tot cas, ja valorarà amb l'Ajuntament si hi ha alguna cosa en què l'Ajuntament pot col·laborar”.

 

 

La regidora d'Educació de l'Ajuntament, Elvi Vila, ha volgut destacar per la seva part la bona sintonia amb què estan treballant conjuntament Generalitat i Ajuntament en el cas de l'Escoleta: “l'entesa sempre ha sigut bona, així com la voluntat de treballar plegats, que en altres moments no havia passat”. A més, ha volgut ser explícita pel que fa a què l'Escola Bellaterra és un “objectiu comú” per les dues administracions.

Vols llegir més…?

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang ubicada al Centre Cívic de Bellaterra aquest dijous 22 de setembre del 2022. Els bellaterrencs i bellaterrenques podran fer les seves donacions de sang en dues franges horàries: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

Després de 17 anys al capdavant de l’escola bressol bellaterrenca “La Llar d’en Pitus”, la seva directora, Queralt Martín, ha decidit posar punt i seguit al projecte. Punt i seguit, perquè a partir d’aquest curs ha canviat la propietat de l’escola quedant a mans de la Marta Castelló i l’Antònia Latorre, professionals de l’escola bressol “La Mainada” de Sant Cugat.

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Famílies de l'Escola Bellaterra denuncien les condicions en la devolució dels seus terrenys a la UAB - BellaterraDiari - […] també argumenta que no saben si podrà enllestida pel principi de curs. I es basa en el compromís que…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: