Galetes de civada i plàtan
Galetes de civada i plàtan | Mònica Purciolas

 

No tot al Pa amb Oli han de ser plats principals: aquesta setmana us portem la recepta de la Mònica Purciolas, veïna de Bellaterra, que ha volgut colaborar amb la redacció a la nostra secció de cuina amb unes galetes de civada i plàtan, perfectes pel berenar dels infants. La Mònica ens diu: “us envio una recepta pels més petits de Bellaterra que són molts! I una curiositat d'aquesta recepta? Doncs quina millor experiència que berenar-les abans d'iniciar les extraescolars al Club Bellaterra?”. 

 

 

Les galetes d'avena i plàtan són molt fàcils de cuinar, energètiques i molt saludables, explica. Són ideals perquè els més petits de la casa les preparin i, com que no porten sucres afegits ni farines refinades, les poden degustar fins i tot els nostres nadons quan comencin a menjar sòlids, doncs la seva textura és molt suau.

 

 

Us animeu a provar-les? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per unes 25-30 galetes?

  • Una tassa de flocs de civada
  • Dos plàtans madurs
  • Xips de xocolata, nous, canyella en pols, cacau (qualsevol afegit que s'hi vulgui incloure)

 

 

Mans a la cuina!

  • Primer preescalfem el forn a 180ºC, tant per dalt com per baix
  • Ara aixafem els plàtans amb una forquilla fins que formin una massa homogènia
  • Hi anem incorporant els flocs de civada a poc a poc, mentre barregem la massa
  • Un cop hàgim incorporat tota la civada, agafem la massa amb una cullera i la posem en porcions (que seran cada galeta) sobre la safata del forn. És recomanable no fer galetes gaire grans perquè no quedin crues per dins 
  • Ara hi incloem els afegits o toppings que vulguem sobre cada galeta
  • Introduïm les galetes al forn i les deixem coure entre 20 i 25 minuts, fins que siguin daurades
  • Finalment, les traiem del forn i esperem que es refredin

 

Bon profit!