Pol Ryan i els Just Barn amb el primer premi de la competició
Pol Ryan i els Just Barn amb el primer premi de la competició | Cedida

 

 

El bellaterrenc Pol Ryan, acompanyat del seu equip de ball country Just Barn, va guanyar el primer premi a la millor coreografia i la millor execució al concurs de dansa Wild East Fest de country. La competició es va celebrar entre els passats 8 i 10 de febrer al local The Boathouse, a Budapest, Hongria, i va aplegar al voltant de 20 grups de ballarins i ballarines d'aquest tipus de dansa vinguts de tota Europa.

 

 

Tant Ryan com molts dels ballarins que van assistir a la trobada d'amants del country ballen un estil específic d'aquesta dansa anomenat “catalan style“, segons explica la mare de Ryan, la bellaterrenca Judit Fàbregas: “Catalunya té un estil propi, el catalan style, que es balla d'una manera determinada, molt sobri, i que s'imita a la resta d'Europa”.

 

 

 

La veïna de Bellaterra explica que aquesta és la vuitena edició del concurs de Budapest, el Wild East Fest, però hi ha llocs al continent on els concursos de country tenen molts més anys. Per exemple a Rubí, on la família de Ryan té un local anomenat El Barn de'n Greg, decorat com un graner al millor estil de l'Oest americà: “nosaltres fem cada any un concurs que és el més important d'Europa, i congrega a molta gent que ve de tot arreu a ballar”, explica Fàbregas.

 

 

Aquest any 2018, indica, van celebrar el XXè concurs de country, com cada any l'últim dissabte de novembre. “Si hi vas, et trobaràs com al mig de Texas, i tothom sap el que ha de fer i com ha de ballar” s'alegra. Alhora indica que, si bé hi ha diversos locals de ball country a Espanya i Catalunya, “no estem en contacte per fer els concursos, tot i que els ballarins els coneixen i es presenten”. Uns ballarins que, segons afirma Fàbregas, vénen de molts llocs, “especialment de França i Itàlia”, i que “omplen els hotels de Rubí” quan celebren el concurs, si bé els premis no deixen de ser simbòlics.

 

Pol Ryan i els Just Barn, preparats per la competició
Pol Ryan i els Just Barn, preparats per la competició | Cedida